CRNA HRONIKA

MUPKS: Uhapšena zbog napada na službenu osobu

Na području KS-a 27 saobraćajnih nezgoda

Fena

29.4.2016

 

U četvrtak u 19.45 sati u ulici Put života, općina Novo Sarajevo, policijski službenici II PU lišili su slobode B.V., rođena 1974. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a B.V. je predata u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Razbojništvo nad radnicom u prodavnici "Gomus"

U četvrtak u 20.40 sati u ulici Sedrenik, općina Stari Grad Sarajevo, N.N. osoba izvršila je krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “Gomus”. Tom prilikom maskirana N.N. osoba je uz prijetnju nožem, otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Razbojništvo nad uposlenicom u apoteci "Tara"

U četvrtak u 16.45 sati u ulici Azize Šaćirbegović, općina Novo Sarajevo, N.N. osoba izvršila je krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u apoteci “Tara”. Tom prilikom maskirana N.N. osoba je uz prijetnju nožem, otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Na području KS-a 27 saobraćajnih nezgoda 

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se 27 saobraćajnih nezgoda, od toga 25 s materijalnom štetom i dvije s nastradalim osobama kojom prilikom su tri osobe lakše povrijeđene. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena četiri vozača, 13 osoba zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, četiri vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole  i jedno neregistrovano vozilo, saopćeno je iz MUPKS-a.