KULTURA

"Đurologija" oduševila Sarajevo

Hit predstava Branka Đurića Đure sinoć izvedena u BKC-u

E. DRAGUNIĆ

29.4.2016

Popularna "Đurologija", autorski hit Branka Đurića Đure i trenutno najgledanija predstava u regionu sinoć je oduševila publiku u sarajevskom Bosanskom kulturnom centru. Ulaznice za sinoćnju predstavu rasprodate su još prije sedam dana, a publika u dvorani, koja je pucala po svim šavovima, bila je oduševljena i punih sat i po uživala u Đurinom šouu.

Ogroman smijeh

Skoro 1.000 posjetilaca bukvalno je uživala u svakoj Đurinoj izgovorenoj riječi, imitaciji, otpjevanoj pjesmi... Nezaboravni Đuro sarajevsku publiku dovodio je do ludila, a posebno oduševljenje izazvao je kada je i nekoliko posjetilaca uključio u svoj šou što je izazvalo ogroman smijeh i aplauz publike koja će sinoćnju "Đurologiju", vjerovatno, još dugo prepričavati.

djurologija-u-bkc-u-04-ss

Đuro: Publiku dovodio do ludila

Inače, ovogodišnja bh. turneja popularne "Đurologije" počela je 20. aprila u Bugojnu, a sinoć se završila, upravo, u Đurinom rodnom gradu.

Zbirka razmišljanja

Zbog ogromnog interesa za ovu predstavu, 1. oktobra u sarajevskoj Skenderiji bit će izvedena „Đurologija XL". Producent Tomisalv Kašljević rekao nam je da će tada uz Đuru gostovati i specijalni gosti iznenađenja.

Ovaj stand up šou zbirka je Đurinih razmišljanja koja na zabavan način predstavljaju sve ono što ga nasmijava, ali i nervira u današnjem svijetu.

"Đurologiju" pogledalo više od 60.000 ljudi

Otkako je premijerno izvedena u Australiji, "Đurologiju" je do sada pogledalo više od 60.000 ljudi, uključujući zemlje regije, Australiju, Kanadu, Sjedinjene Američke Države, Skandinaviju, Austriju, Njemačku, Holandiju i Švicarsku.