VIJESTI

UPOZORENJE VOZAČIMA Zbog padavina povećana opasnost od odrona

Saopštenje BIHAMK-a

Redakcija

29.4.2016

Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada, u većem dijelu BiH upozorava se na vlažan ili mokar kolovoz i povećanu opasnost od odrona. Na dionicama u višim predjelima vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. Savjetuje se oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se autoput A-1 dionice Vlakovo-Butile i Visoko-Podlugovi, kao i magistralne puteve: M-6.1 Bosansko Grahovo-Livno, M-17 Čapljina-Doljani i M-5 Ključ-Sanski Most.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo tranzit i dalje je na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse. Pomenuta vozila saobraćaju kroz grad.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. 
..................................
Budite BIHAMKOV izvještač sa ceste. Obavijestite ih o obustavama saobraćaja, kao i drugim izmjenama u režimu saobraćanja, putem našeg sms broja 062-090-080. 
...................................
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Nikada nemojte voziti dijete u vozilu a da ga niste smjestili u odgovarajuću sigurnosnu autosjedalicu i ispravno vezali sigurnosnim pojasom. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK KORISTITE AUTOSJEDALICU ! 
.................................

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

AUTOPUT

A-1 
Vlakovo-Butile, u mjestu Treševine, zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, saobraćaj se odvija preticajnom trakom uz ograničenje brzine.
Visoko-Podlugovi, zbog izvođenja radova na sanaciji dilatacionih naprava na mostu MO2, saobraćaj se odvija jednom trakom (u oba smijera).

MAGISTRALNI PUTEVI: 

M-4 
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova. 
M-5
Tranzit kroz Sarajevo, zbog pomjeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse.  
Trg Maršala Tita u Bihaću - zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.
M-6.1
Bosansko Grahovo-Livno, u mjestu Gornje Peulje, zbog deminiranja terena od 08 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.
M-15
Kamičak-Ključ zbog radova na sanaciji škarpe iznad i ispod nivele ceste saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.
M-16 
Jajce- Crna Rijeka (lokalitet Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.
M-17
Čapljina-Doljani, zbog radova na mostu u mjestu Višići saobraća se jednom trakom, uz povremene obustave do 15 minuta.
M-18
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

REGIONALNI PUTEVI

R-438 Gromiljak-Fojnica (ulaz u Fojnicu) - zbog sanacionih radova, saobraćaj se u vremenu od 08 do 17 sati odvija jednom trakom naizmjenično uz povremene 15-minutne obustave.
R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.
R-474 Prnjavor-Doboj (Gornja Vijaka2-Razboj u mjestu Dragalovci) - zbog radova  na izgradnji  saobraćajnice i mosta  preko rijeke Ukrine, na snazi su povremene potpune obustave saobraćaja u trajanju do 45 minuta.

KANTON SARAJEVO

- Zbog izvođenja neophodnih radova od 09 do 15 sati saobraćaj se obustavlja u ulici Hadži Idrizova (od raskrsnice sa ulicom Josipa Vancaša do raskrsnice sa ulicom Koševo) i preusmjerava na alternativni pravac (Josipa Vancaša-Gabelina-Čekaluša-Bolnička-Koševo).
- Zbog radova na rekonstrukciji saobraćajnice u vremenu od 08 do 16 sati, saobraćaj se obustavlja  u ulici Ragiba Džinde.
- Zbog radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže  u ulicama Kalemova i Avde Jabučice od 08 do 16 sati saobraćaj se obustavlja etapno u dužini od 50 metara.
-Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže od 08 do 16 sati, usporeno se saobraća na dijelu ulice Skenderija (prema ulici Podgaj).
-Zbog izvođenja radova na izgradnji  kolektora usporeno se saobraća na lokalnom putu Ljubovčići-Jeleč-Pazarić (od 08 do 17 sati).
-Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne mreže od 08 do 17 sati saobraća se jednom trakom u uliciBranilaca Hotonja (novi naziv ulice) od broja 30 do broja 196 i od broja 33 do naselja Poljine.

BRČKO DISTRIKT

- Zbog izvođenja radova, saobraćaj je obustavljen u dijelu ulice Reisa Džemaludina Čauševića u Brčkom.