REGION

Preseljenje u vilu: Ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić udala se za milionera

Bivša časna sestra

(Al. Ti.)

28.4.2016

Aktuelna ministrica socijalne politike i mladih, 53-godišnja Bernardica Juretić , udala se za dugogodišnjeg partnera, poduzetnika Vladu Rožmana (67) u zagrebačkom hotelu Sheraton na intimnoj svečanosti u krugu porodice i bliskih prijatelja.

Iako se svih ovih godina pokušavala držati dalje od javnosti, o toj bivšoj časnoj sestri izuzetno popularnoj 90-ih u javnosti se ipak zna štošta. U periodu dok je bila zaređena, Bernardica Juretić stekla je golemu medijsku pozornost zbog svojeg angažmana u borbi protiv ovisnosti o drogama, piše 24 sata.

Njeni dobri rezultati u liječenju ovisnika opravdavali su i tada drugačije metode liječenja od uobičajenih, pa je u kratkom roku postala sinonim za borbu protiv opijata, zbog čega će godinama kasnije stati na čelo Vladina ureda za suzbijanje zloupotrebe droga. Iz Crkve je nenadano istupila 2001. dajući do znanja da se ne slaže s mnogočime, no iz poštovanja prema vjeri nikad nije otkrila prave razloge odlaska. Sumnjalo se da je tome možda kumovala i ljubav, jer ubrzo se saznalo da je u vezi s izvjesnim Danijelom, rastavljenim ocem dvoje djece, čiji identitet nikad nije javno otkrila. Veza je pukla unatoč tome što je ona isticala da se želi udati.

Nekoliko godina kasnije započela je vezu s Vladom Rožmanom, poduzetnikom kojega u poslovnom svijetu cijene kao korektnog i sposobnog biznismena. Ako je suditi prema podacima iz registra poslovna. hr, njegove firme stoje prilično dobro. Rožman je po struci inženjer mašinstva, inače zaljubljenik u nautiku i ribolov, a nekretninskim biznisom bavi se već godinama.

Vrlo uspješno je donedavno vodio svoju firmu Primat, na čijem je čelu danas Viktor Rožman. Firma se inače bavi projektiranjem i opremanjem prostora te zapošljava 28 radnika. Godišnje ostvaruje prihod od 40 miliona kuna te prijavljenu milionsku neto dobit.

Sa svojom novom suprugom, ministricom Juretić, Rožman živi u raskošnom stanu na Tuškancu, u urbanoj stambenoj vili na elitnoj zagrebačkoj poziciji.

Dobrostojeći biznismen možda je odgovor i na pitanje kako ministrica podmiruje svoje visoke kreditne obaveze.

Kao i ostali dužnosnici, obavezna je bila prijaviti imovinu i zaradu tada nevjenčanog partnera Rožmana, no u imovinskoj kartici nije ga ni spomenula 19. februara, kad je i predala popis imovine. Novinari Expressa pokušavali su početkom marta doznati kako ministrica uspijeva preživjeti s golemim kreditima jer na rate joj mjesečno otpadne 13.000 kuna, a plaća joj je 15.000 kuna. Iz Ministarstva su redom stizali odgovori kako je to privatna stvar ministrice.

No prije rada u Vladi, Juretić je u prvoj godini svojeg savjetovališta “Bernardice s vama” imala prihode od tek 600 kuna i godinu je završila u minusu 10.700 kuna. I tada je morala podmirivati spomenute kredite koji su bili veći od prihoda.

Ministrica se prije nekoliko godina zadužila 185.000 eura za kupnju stana od 64 kvadratna metra u četvrti koja se ne odlikuje luksuznim stanovima. Zatim je podigla još 30.000 eura kredita. Novac je uložila i u uređenje stana na kojem je prijavljena, a koji je kompletno preuredila što se vidjelo svojevremeno na fotografijama koje je objavila. No i dalje je iznos dva kredita bio veći od vrijednosti stana, a to znači da je Juretić morala ili založiti još nešto što nije prijavila u imovinskoj kartici ili imati tajnog jamca. No unatoč upitima, o tim se pitanjima nije željela izjasniti.

Njeni nekada bliski saradnci izvan svijeta politike potvrdili su nam za tadašnji članak objavljen u Expressu da “ministrica voli život na visokoj nozi, no nejasno je kako to uspijeva”.

Nakon objave u Expressu napravila je korekciju u imovinskoj kartici gdje je, po novome, navela još jedan izvor mjesečnih prihoda od 4162,26 kuna.

U samom dnu kartice u napomeni je napisala: “Podaci o ostalim prihodima omaškom nisu navedeni prilikom podnošenja imovinske kartice”.
No ni u “ispravku” nije spomenula tada još nevjenčanog supruga. Nove promjene će, prema zakonu, morati unijeti do kraja godine.