KOLUMNE

Magija Sarajeva

Komentar dana

Larisa SARAJLIĆ-RAMOVIĆ

29.4.2016

- Sarajevo je stiješnjeno sa svih strana, jedva diše, a opet je posebno – kazao nam je glumački velikan Ljubiša Samardžić tokom preksinoćnje veličanstvene zabave u „Avaz Twist Toweru“ upriličene povodom  proslave 1000. broja magazina „Azra“ u sklopu obilježavanja 25 godina grupacije „Avaz“.

U najvišem tornju na Balkanu okupio se ubjedljivo najjači „creme de la creme“ ovih prostora, uživali su u spektaklu godine, a Sarajevo je na taj način još jednom potvrdilo da, uprkos svim patnjama, napadima i destrukciji kojima je bilo izloženo, i dalje posjeduje magičnu ljepotu i veliku snagu. I da je - srce i duša regiona.

Neodoljivo Sarajevo okupilo je čak i ljude koji međusobno ne komuniciraju. I – ponovo ih spojilo.

 „Avaz“, kao najveći medijski sistem u historiji BiH i jedan od simbola razvoja i mogućnosti moderene BiH, odigrao je odlučujuću rolu u procesu povratka starog sjaja Sarajevu. Sarajeva koje je bilo prepoznatljivo po velikim zvijezdama, raji, britkim intelektualcima, neprevaziđenom humoru i sjajnim zabavama.

Sinergijom ljepote i duha Sarajeva sa snagom i neprikosnovenim medijskim liderom „Avazom“ poslana je poruku o neuništivoj magiji grada koji se digao iz pepela i u čijem se krilu iznjedrila intelektualna snaga koja je  u stanju nabolje mijenjati stanje u BiH. Intelektualna snaga koja je potrebna BiH, i kojoj je potrebna BiH.