KOŠARKA

LOJO: Zadovoljan sam rezultatima, posebno pobjedom nad Banovićima

Trener košarkašica Play Offa

Fena

28.4.2016

Košarkašice Play Offa nastavile su pobjednički niz u Ligi za prvaka BiH.

Ostvarile su četiri pobjede, od kojih dvije za svega dva dana. Ekipu Orlova pobijedile su sinoć u gostima, a već danas, također u gostima, bile su bolje od Slobode koju su savladale s ubjedljivih 50 poena razlike.

Trener Goran Lojo zadovoljan je angažmanom, igrom i rezultatima, potcrtavajući posebno pobjedu u drugom kolu nad ekipom Banovića koju smatra glavnim konkurentom za titulu.

- Dvije pobjede u dva dana, moram biti zadovoljan. No, posebno bih izdvojio pobjedu u drugom kolu nad Banovićima koji su nam glavni kandidat za titulu. U jednom trenutku smo imali i 19 poena prednosti, ali su gošće na kraju uspjele da smanje na samo dva poena. Najvažnije da imamo četiri pobjede i sigurno grabimo prema cilju - kazao je Lojo za Fenu.

U četvrtom kolu danas je Play Off u Bosanskom Novom pobijedio Slobodu sa 82:32. Sarajevski tim upisao je ubjedljivu pobjedu iako je Lojo priliku dao igračicama koje obično nemaju veliku minutažu.

- Odmarali smo naše glavne igračice, a naše mlade košarkašice su dobro obavile zadatak. Sada nam slijede desetak dana pauze, a potom derbi protiv Željezičara u kojem također idemo na pobjedu - naglasio je Lojo.

Na početku drugog dijela Lige 6 slijede mečevi protiv Jedinstva i Banovića.

- Imali smo težak raspored na početku Lige 6 jer smo išli u goste Jedinstvu koje je uvijek nezgodno, a potom dočekali Banoviće. U šestom kolu dočekujemo Jedinstvo, a potom idemo u goste Banovićima. U Sarajevu smo pobijedili sa dva poena i ne bismo smjeli izgubiti većom razlikom, ali i na to gostovanje idemo da pobijedimo - zaključio je Lojo.