BIH

Vlada ZDK usvojila odluku o uvećanju sredstava u budžetu Kantona za više škola

Održana 53. sjednica

D. Pa.

28.4.2016

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je  na današnjoj 53. sjednici, na prijedlog Ministarstva zdravstva donijela Zaključak o primanju na znanje Izvještaja o poslovanju JU Zavod za medicinu rada i sportsku medicinu Zeničko-dobojskog kantona i uputila ga u dalju skupštinsku proceduru te  Zaključak o primanju na znanje Izvještaja o poslovanju Zavoda za bolesti ovisnosti i sportsku medicinu Zeničko-dobojskog kantona  i uputila ga u dalju skupštinsku proceduru.

Na prijedlog Ministrstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Vlada je donijela Zaključak o prihvatanju Izvještaja o izvršenju Finansijskog plana JU Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona za 2015. godinu i uputila ga u dalju skupštinsku proceduru.

Vlada je usvojila i nekoliko odluka o uvećanju sredstava u budžetu Zeničko-dobojskog kantona za 2016. godinu u više škola koje su dobile donacije za održavanje školskih takmičenja. Tako su uvećana sredstva OŠ „Maglaj“ za 800 KM, OŠ „Novi Šeher“ budžet je uvećan za iznos od  700 KM, JU Srednja muzička škola Zenica donacija od 500 KM, JU Gimnazija „Edhem Mulabdić“ Maglaj također 500 KM.

Invalidskom-odbojkaškom klubu „Bosna“ iz Zenice, Zaključkom Vlade, odobreno je 600 KM na ime sufinansiranja turnira u sjedećoj odbojci. Košarkaškom klubu „BH Start„ iz Zenice također je odobreno 1.200 KM  na ime sufinsiranja troškova putovanja i učešće na međunarodnom turniru u Novom Sadu. Sportsko-rekreativnom klubu „Bosna“ iz Zenice odobreno je 800 KM na ime sufinansiranja troškova sportske manifestacije „Bosna rafting proljeće 2016“, koji se održava za dan Grada Zenice. Rukometnom klubu „Krivaja“ iz Zavidovića također je odobreno 2.000 KM, na ime sufinansiranja troškova međunarodnog turnira „Rukomet u srcu“ u Zavidovićima i Žepču.

Vlada je donijela Zaklučak o odobravanju sredstava Župi sv. Josipa u Zenici u iznosu od 2.000 KM za pokrivanje dijela troškova organizacije manifestacije „Uskrsni dan“.

Na prijedlog Ministarstva finansija, Vlada je donijela Rješenje o imenovanju Komisije za postupanje sa stalnim sredstvima i sitnim inventarom predloženim za rashodovanje po izvršenom redovnom godišnjem popisu sa stanjem na dan 31. decembar 2015. godine.