CRNA HRONIKA

Uhapšena K.R. s Ilidže zbog prodaje droge

O slučaju obaviješteno Tužilaštvo Kantona Sarajevo

Fena

28.4.2016

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u srijedu su uhapsili K.R. (1993.), nastanjenu u Sarajevu, kod koje su pronašli 26 paketića sa zeljastom materijom koja asocira na marihuanu, mobilni telefon i određenu sumu novca koja potiče od preprodaje droge.

Droga je pronađena kod nje i u stanu na području općine Ilidža.

Uhapšena je zbog sumnje da je počinila krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

O tome je obaviješteno Tužilaštvo Kantona Sarajevo, a K.R. je predata u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rješavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti te osobe.

Uhapšen R.A. zbog požara na Ilidži

Policijski službenici u četvrtak iza ponoći uhapsili su R.A. (1993.), rođenog u Tuzli, nastanjenog u Sjedinjenim Američkim Državama, s privremenim boravkom u Sarajevu, zbog sumnje da je u srijedu izazvao požar u kući u ulici Osik, općina Ilidža.

Da je do požara došlo upotrebom otvorenog plamena pokazali su rezultati uviđaja policije MUP-a Kantona Sarajevo i sudskog vještaka protivpožarne zaštite.

Požar su ugasili pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo. Nije bilo povrijeđenih osoba, a na kući je nastupila materijalna šteta.

O tome je obaviješteno Tužilaštvo Kantona Sarajevo, a uhapšeni je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rješavanju i dokumentovanju krivičnog djela.

Opljačkana prodavnica ''TD Marketi'' 

Dvije nepoznate osobe u srijedu oko 20.00 sati opljačkale su prodavnicu ''TD Marketi'',  u ulici Aleja lipa, općina Novo Sarajevo. Uz prijetnju nožem ukrali su određenu sumu novca.

O tome je obaviješteno Tužilaštvo Kantona Sarajevo, a policija radi na rješavanju krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Stanje u saobraćaju

Na području Kantona Sarajevo u protekla 24 sata dogodilo se ukupno 26 saobraćajnih nezgoda, 25 su sa materijalnom štetom, a a  u jednoj je lakše povrijeđena jedna  osoba.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno šest vozača.

Isključeno je i deset osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, šest motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole  i sedam neregistrovanih motornih vozila, saopćeno je iz MUPKS-a.