NOGOMET

GRAHOVAC: Gol posvećujem Halidu Bešliću

INTERVJU Reprezentativac Bosne i Hercegovine i igrač Rapida, za "Avaz"

Jure BURIĆ

28.4.2016

Bečki Rapid i dalje je u utrci za naslov prvaka Austrije, a u posljednjoj utakmici najzaslužniji za pobjedu “Zelenih” bio je reprezentativac Bosne i Hercegovine Srđan Grahovac.

Tim iz Beča je sa 2:0 savladao Šturm, a upravo je ovaj vrijedni veznjak svojom igrom i izuzetnim golom u 24. minuti obezglavio goste iz Graca.

Igrač utakmice

Nedjeljna partija dala mu je epitet igrača utakmice i uvršten je u najbolju momčad 32. kola.

Grahovac je postao stalni član udarnog sastava Rapida, što mu je dalo samopouzdanje i jedan je od razloga njegovih sjajnih izvedbi u zelenom dresu.

Dan prije utakmice, Grahovac je, u društvu legendarnog pjevača Halida Bešlića, večerao u prestižnom bečkom restoranu XXL, a gazda Atif Mehić iz Prnjavora pobrinuo se da sofra bude bogata i da gostima ništa ne nedostaje.

Poslije utakmice, podsjetili smo Grahovca na tu večeru i druženje s Bešlićem.

grahovac-beslic-28

Srđan u društvu Bešlića: Novo prijateljstvo

- Bila je to jedna divna večer! Odavno nisam sjedio sa skromnijim i jednostavnijim čovjekom. Halid je uistinu prava ljudina, običan, narodni čovjek. Eto, ovaj moj gol poklanjam upravo slavnom pjevaču, velikom navijaču reprezentacije i poznavaocu ovog sporta – kaže Grahovac u intervjuu za “Dnevni avaz”.

Ustalili ste se u udarnom sastavu Rapida?

- Ta mi je činjenica pomogla da igram sve bolje i bolje. Nije baš lijepo o sebi pričati u kontekstu pohvala, ali pozitivne kritike javnosti i riječi trenera govore upravo tako. Ja sam siguran da će, uz zdravlje, biti još dobrih igara, golova i asistencija.

Red bul Salcburg bježi Vam šest bodova, koliko je to dostižno?

- Mi se ne želimo predati niti pomisliti na takvo što. Idemo do kraja, čekat ćemo njihov kiks, a moraju ga napraviti, jer ne igraju uvjerljivo. Do sada su imali previše sreće, a ako ima pravde, sada bi trebala biti uz nas. Osim toga, Rapid igra veoma dobro, a ponekada nepotrebno i nesretno rasipamo bodove. Istina je da nas je i igranje u Evropskoj ligi dobro iscrpjelo, dok su drugi klubovi u ligi igrali samo prvenstvene utakmice.

Koliko ste zadovoljni svojim igrama?

- Sakupio sam u ovoj sezoni 36 utakmica, zadovoljan sam, iako uvijek može bolje. Kažem, meni je potreban kontinuitet igara i moja forma će biti u stalnom usponu.

Pratite li Premijer ligu BiH i igre svog matičnog kluba Borca?

- Naravno, to pratim svakodnevno. Nadam se da će ostati u ligi i da će Banja Luka i dalje imati premijerligaša. Sve ostalo bilo bi sramota, kao što je sramota to gdje je klub slavne prošlosti doveden.

Super odnosi

Debitirali ste i za A-tim reprezentacije BiH?

- Da, nakon igranja u mlađim uzrastima, prešao sam prag i najboljeg tima. Što reći nego da sam time zadovoljan i vjerujem da je to početak dugog reprezentativnog niza. Ja ću se truditi da igrama opravdavam pozive.

Kako ste primljeni u krugu reprezentativnih zvijezda i kakva je atmosfera u repki?

- Bio bih nepošten kada bih rekao bilo šta negativno o tome. Uistinu su me svi odreda prihvatili skroz korektno. Vjerujte mi da ovo što govorim nije diplomatski odgovor i prosipanje lijepih riječi. Imamo odličnu atmosferu i super odnose među reprezentativcima.

Očekuje poziv

Uskoro Vas očekuju reprezentativne akcije - Španija, Kirin kup u Japanu, očekujete li pozivnicu selektora Mehmeda Baždarevića?

- Vjerujem da selektor prati moje igre, kao i ostale reprezentativne kandidate i da je zadovoljan mojom formom. Zbog toga se i nadam da ću biti među kandidatima za veoma važne susrete reprezentacije – kaže Grahovac.