VIJESTI

SIPA i Visoka škola "Logos centar" Mostar potpisali Sporazum o saradnji

Saradnja od obostranog interesa

Redakcija

26.4.2016

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) i Visoka škola „Logos centar“ u Mostaru potpisali su danas u službenim prostorijama SIPA-e Sporazum o saradnji.

Sporazum su potpisali direktor SIPA-e Perica Stanić i direktor „Logos centra“ Lutvo Haznadarević.

Potpisivanje Sporazuma predstavlja početak zvanične saradnje SIPA-e i „Logos centra“. Saradnja će se u budućnosti realizirati putem zajedničkih projekata, obuka i usavršavanja studenata „Logos centra“, organiziranja specijalističkih kurseva za pripadnike SIPA-e, okruglih stolova i drugih vidova saradnje, a u okviru studijskog programa „Sigurnosne studije i kriminalistika“.

Za studente studijskih smjerova „Kriminalistika“ i „Sigurnost“ bit će organizirane posjete SIPA-i prilikom kojih će obilaziti određene službene prostorije i prisustvovati predavanjima iz oblasti organiziranog kriminala, terorizma i drugih vidova kriminala, ali i predavanjima iz drugih oblasti iz djelokruga rada SIPA-e. Istražitelji SIPA-e prezentirat će primjere iz prakse. Također, pripadnici SIPA-e, kao stručnjaci za određene oblasti, držat će predavanja studentima u „Logos centru“.

Potpisnici Sporazuma iskazali su zadovoljstvo zbog zvanično započete saradnje koja će biti od obostranog interesa. Konkretne aktivnosti bit će započete uskoro.