VIJESTI

GORAŽDANIN USPJEŠNO OPERISAN Emiru Mirviću desna ruka vraćena u život!

Operaciju obavio doktor Alija Aginčić

D. K.

26.4.2016

Osmogodišnja agonija Goraždanina Emira Mirvića (24), kojem je funkcija desne šake naprasno otkazala u djetinjstvu, okončana je nakon operacije koju je jučer u jutarnjim satima na Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo (UKCS) uspješno izveo dr. Alija Aginčić.

Zbog povrede u djetinjstvu, koje nije bio ni svjestan, mišić na desnoj Emirovoj ruci postepeno je odumirao, izazivajući povremena grčenja šake, sve do posljednjeg stadija kada je ruka ostala potpuno van funkcije.

Mirvić je trebao biti operisan prošle godine u Minhenu, a u tu svrhu bila je organizovana i humanitarna akcija, ali nažalost nije prikupljeno dovoljno novca. Troškovi zahvata na državnoj klinici u ovom njemačkom gradu iznosili bi oko 60.000 KM.

emir-mirvic1

Mirvić: Slijedi proces oporavka

No, umjesto u Njemačkoj, za znatno manji novčani iznos operisan je u BiH, i to uspješno! Samim tim naša zemlja još jednom je pokazala da raspolaže vrhunskim kadrovima koji mogu stati rame uz rame sa najboljim medicinskim stručnjacima u Evropi, pa i u svijetu.

Mirvić je trenutno smješten na Plastičnoj hirurgiji UKCS-a, gdje se uspješno oporavlja.

- Želim posebno pohvaliti doktora Aliju Aginčića, jedinog čovjeka koji je preuzeo da uradi moj slučaj. Osjećam se dobro i četverosatna operacija je prošla u najboljem mogućem redu - kazao je Mirvić za "Avazov" portal.

Podsjetimo, Mirvićevo liječenje u BiH trajalo je punih osam godina, ali je prava dijagnoza utvrđena tek nakon dijagnostičkih pretraga u Minhenu, kod dr. Milomira Ninkovića, jednog od najboljih neurohirurga Evrope.