NOGOMET

SERIE A: Roma pobjedom nad Napolijem donijela titulu Juventusu!

35. kolo italijanskog prvenstva

D. K.

25.4.2016

AS Roma danas je na svom "Olimpicu" minimalnim rezultatom savladala Napoli u okviru 35. kola italijanske Serie A. Ovom pobjedom "Vučica" je pomogla ekipi Juventusa da odbrani petu uzastopnu titulu prvaka.

Za rimski sastav svih 90 minuta odigrao je Miralem Pjanić, Ervin Zukanović je ušao u 21. minuti, dok je Edin Džeko presjedio na klupi.

Utakmica je protekla u poprilično izjednačenoj igri, a prvu priliku je već u uvodnoj minuti propustio Muhamed Salah, nakon što je njegov šut otišao nekoliko centimetara od gola Napolija.

U 26. minuti vidjeli smo gol Josea Callejona, koji je ipak poništen zbog ofsajda. Četiri minute ponovo je zaprijetio Napoli, ali je šut Gonzala Higuaina odbranio golman domaćeg sastava Wojciech Szczesny.

U drugom poluvremenu u sjajnoj šansi našao se Marek Hamsik, čiji šut ponovo zaustavlja Szczesny. Još jednu šansu Napoli je imao u 65. minuti preko Mertensa, koji je bio zamalo neprecizan.

Do kraja susreta bilo je prilika na obje strane, a gol odluke postignut je u 90. minuti. Naime, Mohamed Salah dodao je loptu Radji Nainggolanu, koji ju je sa ivice šesnaesterca poslao u desni ugao Napolijevog gola.

Ovim rezultatom Juventus je i matematički osigurao petu uzastopnu titulu naslova prvaka Italije, jer tri kola do kraja prvenstva "Stara dama" iz Torina ima 12 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Napoli.