NOGOMET

PREMIJER LIGA BIH Zrinjski i Sloboda nastavili sa pobjedama, Travnik deklasirao Velež

Još četiri kola do kraja prvenstva

A.U. - Al. Ti.

23.4.2016

18:50 Odigrano je još pet utakmica 26. kola Premijer lige BiH. Na Bilinom polju domaći Čelik je slavio protiv Radnika iz Bijeljine rezultatom 2:0. Strijelci za domaći tim bili su Bajraktarević i Karić.

Drina je na svom terenu dočekala Mladost, a gosti su slavili rezultatom 2:0. Strijelci za Mladost bili su Dilaver i Hodžić.

Rudar iz Prijedora je na svom terenu poražen od ekipe Borca rezultatom 1:0, a jedini gol na utakmici djelo je Radinovića u 11. minuti susreta.

Travnik je na Piroti deklasirao otpisani Velež rezultatom 7:1. Ipak Rođeni su poveli u današnjem susretu, a strijelac je bio Čemalović. Domaćim je posao olakšao i Selver koji je zaradio crveni karton u finišu prvog dijela.

U drugom poluvremenu potpuni raspad sistema za goste iz Mostara. Travnik je postigao čak sedam golova, a strijelci su redom bili Jelić, Nuhić (dva puta), Smajić, Kouadio (dva puta) Varupa.

Lider Zrinjski je Pod Bijelim brijegom dočekao ekipu Viteza i na kraju slavio minimalno rezultatom 1:0. Strijelac jedinog gola bio je Mešanović u 64. minuti.

Zrinjski je nakon ovog kola i dalje vodeći tim lige sa 59 bodova, a Sloboda je druga sa 56.

Tuzlanska Sloboda je sa 0:1 savladala Olimpic u prvom susretu 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Jedini gol na utakmici postigao je Mehidić u 38. minuti. Olimpic je sredinom drugog poluvremena krenuo ofanzivnije, ali do gola nisu mogli.

U toku je pet susreta Premijer lige BiH koji su počeli u 17:00 sati. 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo