BIH

Bakir Dautbašić povukao kandidaturu za poziciju ministra prometa i komunikacija BiH

Saopćenje SBB za javnost

Redakcija

21.4.2016

Kandidat SBB-a za upražnjenu poziciju u Vijeću ministara BiH koja pripada SBB-u Bakir Dautbašić, obavijestio je 19. aprila ove godine Predsjedništvo SBB-a da u najboljoj namjeri pravljenja što bolje političke atmosfere u BiH, odustaje od ponuđene pozicije ministra u Vijeću ministara.

Predsjedništvo SBB-a, koje je duboko uvjereno u nevinost svojih kadrova, već na prvoj narednoj sjednici će donijeti odluku o Dautbašićevom jačem stranačkom pozicioniranju, saopćeno je iz Press centra SBB-a.

dopis-1

Faksimil Dautbašićeve odluke

 

- Sa velikom časti ali i ponosom, prihvatio sam nominaciju rukovodstva SBB-a za poziciju državnog ministra komunikacija i prometa. Nominaciju sam shvatio kao veliko priznanje za moj dosadašnji rad u institucijama BiH i rezultate koje sam ostvarivao, naročito kao sekretar Ministarstva sigurnosti BiH.

Svjedoci smo procesa koji se vodi protiv mene i drugih istaknutih članova SBB-a i u ovom trenutku isti predstavlja značajnu smetnju kako za nesmetan rad mene kao eventualnog budućeg ministra, tako i funkcionisanje koalicije na nivou BiH. Iz tih razloga, mišljenja sam, da bi eventulani prijedlog neke druge osobe za ministra u ovom trenutku bio svrsihodniji, te bi na taj način u javnosti bile izbjegnute negativne konotacije.

Ostajem na dispoziciji cijenjenom rukovodstvu SBB-a da svojim radom doprinesem razvoju našeg SBB-a, ali i jedine nam domovine BiH, kroz rad u organima stranke, ali i drugim pozicijama koje mogu u ovom momentu nesmetano obnašati, naveo je Bakir Dautbašić u svom pismu Predsjedništvu SBB-a.