BIH

Građevinsko-geodetska škola u Tuzli uvodi novo zanimanje

U saradnji sa švicarskom firmom Polybau

Fena

18.4.2016

U Građevinsko-geodetskoj školi u Tuzli danas je u saradnji sa švicarskom firmom Polybau izvršena promocija novog zanimanja. Radi se o deficitarnom zanimanju "izolater ovojnice objekta".

Izvođenje nastave za prvu generaciju učenika za ovo zanimanje realizirat će se u partnerstvu sa spomenutom švicarskom firmom poznatom po kvalitetnoj obuci zanatlija za toplotnu izolaciju ovojnice objekata u Evropi i šire.

Profesori Polybau škole će, pored stučne podrške, u Tuzli biti direktno uključeni u edukaciju prve generacije izolatera. 

Današnja promocija novog zanimanja obavljena je u prisustvu zainteresovanih učenika i njihovih roditelja. Predstavljen je sadržaj novog zanimanja, budući način rada i novi pristup u obuci učenika.

Nakon teoretskog dijela prezentacije učenicima je omogućeno da u radionici namijenjenoj za ovo zanimanje, učestvuju u nekoliko interesantnih vježbi da bi se uvjerili kojim vještinama trebaju ovladati tokom trogodišnjeg školovanja.

Dodatnu obuku učenici prve generacije imat će, kako je rečeno, u Polybau školi u Švicatskoj.

Menadžment Građevinsko-geodetske škole najavio je da će, u saradnji s građevinskim firmama u ovom regionu, za većinu učenika osigurati stipendije.