SPORT

DŽUMHUR: Berdych mi je rekao: "Danas si bio predobar za mene"!

Nakon veličanstvene pobjede u Monte Carlu

Redakcija

13.4.2016

- Iz trećeg pokušaja napokon sam savladao i Berdycha i srušio tu psihološku barijeru, koju sam možda imao. Prevazišao sam sve svoje strahove, što se vidi i na terenu, jer nije lako pobijediti dva igrača iz Top 10 u tako kratkom razmaku, rekao je nakon veličanstvene pobjede u Monte Carlu najbolji bh. teniser Damir Džumhur.

- Uživam u igri. Psihološki sam stabilan, igram dobar tenis, a uz to i pobjeđujem. Protiv Berdycha nije bilo lako, jer sam se za svaki poen morao potruditi, a on je dao sve od sebe da pobijedi. Međutim, na kraju meča mi je rekao: "Danas si bio predobar za mene", što mi je ogroman poticaj, jer mi pokazuje koliko se unio u meč. Uz to, ovo je moj četvrti meč u Monte Carlu (igrao kvalifikacije op. a), a njegov prvi i zaista sam sretan, pogotovo jer sam Berdychu dopustio samo jedan brejk, a u isto vrijeme sam napravio tri.

- Bilo je zaista iscrpljujuće, ali na kraju sam zadovoljan kako se završilo. Moram biti, tako da mi je svejedno s kim ću igrati u narednom meču, pošto je strah već odavno nestao.

- Sviđa mi se što igram protiv Raonića, iako sam izgubio od njega u Miamiju. Njemu je odgovarala brža podloga, a šljaka je moj teren. Protiv njega mogu igrati kraće poene, što mi odgovara, jer sam već umoran, dok bih protiv Cuevasa, baš kao i u meču sa Berdychom, morao u svakom poenu dati sve od sebe. Ipak, bez obzira na ime protivnika, želja mi je odigrati još jedan kvalitetan meč i pokušati ostvariti novu pobjedu,