SPORT

NERFID DŽUMHUR: Damir mi je prije meča rekao "tata, Berdycha ću dobiti sigurno!"

Otac bh. tenisera za portal „Avaza“

A. SOKOLOVIĆ

13.4.2016

Iskren da budem, Damirov meč protiv Tomasa Berdycha gledao sam potpuno mirno. Tu mirnoću mi je dao sin s kojim sam razgovarao prije meča sa češkim teniserom. Damir mi je rekao „Tata, dobit ću Berdycha sigurno“. Tako je i bilo.

To je za portal „Dnevnog avaza“ rekao Nerfid Neno Džumhur, otac bh. tenisera Damira Džumhura, koji je na Mastersu u Monte Carlu priredio senzaciju i u drugom kolu pobijedio sedmog igrača svijeta Čeha Tomasa Berdycha.

Te njegove riječi su mi dale sigurnost da meč gledam potpuno miran. Žao mi je što Damir još u drugom setu pri rezultatu 5:5, nije napravio brejk koji bi možda meč i ranije riješio u svoju korist, ali ovako je slađe – dodao je Neno.  

Nerfid je nakon meča razgovarao sa sinom Damirom, čestitao mu na pobjedi. Naredni meč je već sutra, a protivnik našem teniseru bit će bolji iz duela Miloš Raonić – Pablo Cuevas.

Moguće je da se ponovo sastane sa Raonicem, koji ima dominantan servis, ali nema igru sa osnovne linije kao što je ima Berdych. Vidjet ćemo i Cuevas je odličan teniser – kazao je Nerfid Džumhur.

On je za naš portal otkrio s kakvim se problemima trenutno muči Damir, a što ćete moći saznati u sutrašnjem printanom izdanju „Dnevnog avaza“.