NOGOMET

Ronaldo očekuje magičnu noć, City želi ispisati historiju

LIGA PRVAKA Revanš susreti četvrtfinala elitnog fudbalskog takmičenja

H. K.

12.4.2016

Uzvratnim utakmicama četvrtfinala Lige prvaka saznat ćemo i prve putnike u polufinale najelitnijeg fudblaskog takmičenja Starog kontinenta. Najbolji igrač Real Madrida Cristiano Ronaldo optimističan je pred revanš meč s Volfsburgom, iako je njegova ekipa izgubila prvi meč 0:2.

Samo ofanzivno

- Volio bih da stadion bude pun, jer će nam mnogo značiti podrška navijača. Nadam se da će to biti magična noć i veoma sam uzbuđen zbog toga. Imamo samopouzdanja, trener vjeruje, i navijači moraju da vjeruju. To mora biti magična noć, to mora biti savršena večer - rekao je Portugalac.

Wolfsburg na revaš utakmicu u Madrid putuje s lijepom prednošću, a Ronaldov zemljak Vierinha vjeruje da on i njegovi saigrači mogu napraviti još jedno iznenađenje.

Uvjeren je da njegova ekipa može eliminirati Real Madrid i plasirati se u polufinale Lige prvaka.

- Da li bi jedan gol bio dovoljan? Da, ali samo ako ga prvi postignemo. Bit će teška utakmica, ali pokušat ćemo da odigramo kao u prvoj, da radimo kao tim, da pomažemo jedni drugima na terenu - rekao je Vierinha za njemačke medije.

Stvar je jasna, Real Madrid mora postignuti minimum dva gola, a ukoliko ga primi, morat će da postigne makar četiri, stoga trener Zinedine Zidane mora igrati napadački i maksimalno ofanzivno, ali istovremeno i oprezno jer, ukoliko Volfsburg prvi postigne gol, bit će teško doći do polufinala.

U drugom meču Mančester siti će poslije 2:2 u Parizu dočekati PSG. "Sveci" se nadaju da bi mogli ponoviti revanš osmine finala protiv Chelseaja u Londonu, kada su uz sjajnu partiju Zlatana Ibrahimovića slavili 2:1.

Ako prođe dalje, šampion Francuske će se poslije 21 godinu vratiti među četiri najbolja u Evropi, dok City želi, historijski, prvi plasman u polufinale.

Trenera "Građana" Manuela Pellegrini najviše raduje vijest da se prvi strijelac Sergio Aguero nije ozbiljnije povrijedio u pobjedi nad WBA (2:1) u Premijer ligi.

Odlične zamjene

S druge strane, Parižani odmorni dočekuju revanš na Etihadu jer su na gostovanju Gengamu igrali bez čak devetorice standardnih fudbalera, među kojima je bio i Ibrahimović.

Francuski šampion bit će bez suspendiranih Davida Luiza i Bleise Matuidija, ali su zamjene više nego odlične - Marquinos i Marco Veratti.

Slatke muke

Trener Reala Zinedin Zidan bit će na slatkim mukama oko sastava ekipe u duelu sa Wolfsburgom. Naime, Francuz će moći računati na sve svoje igrače, pošto su Karim Benzema i Rafael Varane zvanično dobili zeleno svjetlo da se vrate na teren.

Madridski mediji tvrde da Zidane ima dileme u vezi s početnih 11 igrača, a tu su u centru pažnje Danilo ili Carvajal, Casemiro ili Hames Rodriguez.