BIH

TUGA I NEVJERICA Klanjana dženaza stravično ubijenoj Fuadi Mahmić iz Plahovića kod Zenice

Tuga, nevjerica i šok među porodicom, prijateljima i komšijama

D. PAŠALIĆ

5.4.2016

Na mjesnom mezarju u Plahovićima, danas poslije podne namaza, klanjana je dženaza stravično ubijenoj Fuadi Mahmić (46). Tuga, nevjernica i šok još uvijek vladaju kod porodice, prijatelja i komšija, koji ne mogu da vjeruju da Fuada više nije među živima.

- Još uvijek ne možemo vjerovati da se ovo desilo, ranije u našem selu nije bilo nikakvih većih problema, a o ubijanjima da ne govorim - prokomentarisao je za "Avazov" portal jedan od mještana Plahovića.

Tijelo pronašao ribar

Podsjetimo, beživotno tijelo 46-godišnje Fuade pronašao je prekjučer ribar, na lijevoj stranici obale rijeke Bosne u Blatuši. Tijelo je, navodno, pronađeno sa vezanim rukama i nogama zamotano u čaršaf. 

Prema informacijama do kojih je došao "Avazov" portal, navodno je na tijelu najviše uboda, sedam - osam, zabilježeno u predjelu vrata, te su na cijelom tijelu vidljive povrede zadobijene od udaraca. 

Preliminarnim rezultatima obdukcije utvrđeno je kako je smrt nasilnog karaktera, neposredno nastala usljed mehaničkog gušenja. 

Uhapšene dvije osobe

Za ovo svirepo ubistvo, mučenje, udaranje i nanošenje ubodnih rana nožem, trenutno se u vezu dovode Muhamed Mahmić (18) njen bratić i Tufik Osmanović zvani Tufo sa kojim je Fuada navodno bila u ljubavnoj vezi. Valja istaći kako još uvijek nije poznato za koje krivično djelo se terete uhapšeni, koji su sinoć, nakon kriminalističke obrade, predati u nadležnost Tužilaštva ZDK.

Oni će danas u Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti saslušani, nakon čega će se nadležna tužiteljica Jelena Bošnjak izjasniti o daljem postupku, odnosno eventualnom traženju pritvora.

Zeničani također šokirani

Osim mještana Plahovića, brojni građani Zenice također su se šokirali nakon što se u javnosti pojavila informacija kao i detalji o ovom stravičnom ubistvu.

Oni su, ponajviše na društvenim mrežama, izrazili ogorčenje zbog ovog nesvakidašnjeg događaja, izražavajući bojaznost da hodaju ulicama svog grada.