CRNA HRONIKA

SARAJEVO Ostavio oproštajno pismo i pucao sebi u grudi

U radionici pronađeno tijelo Amira Adilovića

Dž. BULBUL

5.4.2016

Beživotno tijelo Almira Adilovića (30) pronađeno je u subotu u ranim jutarnjim satima u sarajevskom naselju Azići u njegovoj automehaničarskoj radionici. Nesretni muškarac izvšio je samoubistvo pucajući sebi u grudi iz pištolja.

Pronašli pištolj

Adilovića su pronašli njegov mlađi brat Enis i prijatelj nakon što su čitavu prethodnu noć pokušali stupiti s njim u kontakt jer nikome nije odgovarao na poruke i pozive. Nije poznato zašto se Adilović odlučio na ovaj očajnički čin. Navodno su u pitanju ljubavni problemi. Međutim, jučer niko od njemu bliskih ljudi nije želio pretjerano govoriti o problemima koje je imao s djevojkom.

Nekoliko Almirovih prijatelja te njegovog bivšeg poslodavca zatekli smo u Kasindolskoj ulici u naselju Nedžarići gdje je nastradali radio prije dvije, tri godine kao automehaničar. S suzama u očima i pognutih glava govorili su o tragediji. Kažu da su pod šokom te da ne mogu vjerovati da Almira nema za kojeg su imali samo riječi hvale.

almir-adilovic

Adilović: Prerano ugašen život (Foto: Facebook)

- Nismo mogli vjerovati kada su nam rekli da su ga pronašli u kancelariji. Jednostavno smo svi van sebe jer aposlutno ništa nije ukazivalo na to da će se ubiti. To je bio zlatan momak, čini mi se najpošteniji na svijetu. Pokrenuo je posao sa prijateljem. U petak smo svi skupa sjedili u društvu. Svi smo se zezali i smijali pa i Almir. Nikome se nije javljao na telefon, a onda je njegov brat Enis otišao s drugom da vidi šta se događa. Kada su ga ugledali pomislili su prvo da je imao infarkt jer nigdje nije bilo krvi. Međutim, ugledali su pištolj pored ležaja na kojem se nalazilo njegovo tijelo. Ispao mu je iz ruke. Drug je pištolj obrisao i sakrio u gume jer nije znao šta se događa - ispričao nam je potreseni Almirov drug.

Rana do metka

Na mjesto događaja odmah po pozivu Almirovog brata Enisa stigla je Hitna pomoć i policija. Nakon što su mu skinuli maicu ljekari su ugledali ranu od metka u predjelu grudnog koša.

- Upucao se tačno u srce. Ne znamo da li su u pitanju problemi s djevojkom pa ne bismo mnogo da pričamo o tome jer nismo upoznati s tom vezom. Znamo da su se dopisivali noć prije nego će se ubiti. Almir je ostavio oproštajno pismo - pričaju nam prijatelji.

Roditelji na selu

Almirovi roditelji žive u selu Orhovice kod Goražda, a u naselju Rječice u okolini Sarajeva Almir je živio s bratom Enisom u kući koju su nedavno kupili od amidže.