VIJESTI

Uz ove savjete probudite se ljepše nego kada ste krenule na spavanje

Savjeti kozmetičarke Rene Rulo

Redakcija

4.4.2016

San je bitan za normalno funkcioniranje, ali i za naš izgled. Idealno je kada uspijete spojiti osam sati kvalitetnog sna, ali svi znamo da to često nije slučaj.

Rene Rulo je zadužena za lijep i svjež izgled mnogih slavnih ličnosti, a ovo su njeni savjeti kako da ujutru izgledate svježe i lepršavo, prenosi Cosmopolitan.

1. Krenite od umivanja i skidanja šminke

Koliko god da ste umorne, obavezno prije spavanja skinite svu šminku s lica tonikom i izmasirajte lice blagim kružnim pokretima. Zatim na lice nanesite serum ili kremu za vaš tip kože.

2. Neka krema sadrži sljedeće sastojke

Ponekad je u izobilju ponude teško odabrati pravi proizvod. Što god da odaberete potrudite se da krema sadrži sljedeće proizvode: retinol, glikolnu kiselinu, peptide i crvene morske alge jer ovi sastojci stimuliraju proizvodnju kolagena.

3. Nađite pravi položaj za spavanje

Najbolje je da spavate na leđima jer tako vaše lice neće dodirivati jastuk i praviti vam one sitne borice.

4. Koristite svilenu jastučnicu

Osim što je mekša od pamučne jastučnice, ako se i okrenete na stranu svila ne ostavlja nikakav trag na vašem licu pa ne morate se bojati da ćete ujutro ustati izborani.

5. Mijenjajte preparate u skladu s vremenom

Ljeti koristite hidratantne kreme koje vam neće zatvoriti pore. Zimi je hidratiziranje još važnije pa u vašu kremu stavite par kapi nekog prirodnog ulja koje će vašu kožu učiniti još mekšom.

6. Provjerite suhoću zraka

Ako možete, kupite neki od aparata koji će održavati optimalnu vlagu zraka u stanu. Svi znamo da suh zrak nije prijatelj naše kože.

7. Osigurajte si miran san

Neka vaša spavaća soba bude oaza mira u kojoj ćete se uvijek osjećati opušteno i lijepo. Izbacite svu tehniku iz sobe, TV, telefon, radio i opustite se i napunite baterije za nove životne podvige.

8. Spavajte najmanje 7 sati

Nedostatak sna je veliki neprijatelj kože i lijepog tena uopće. Ako ne spavate u prosjeku osam sati vaša koža će brže ostariti i dobiti fleke. Podočnjaci će postati redoviti na vašem licu, a osim umornog i izboranog izgleda, bit ćete stalno pod stresom.