CRNA HRONIKA

NA LICU MJESTA Tužilaštvu ZDK predati osumnjičeni za ubistvo Fuade Mahmić iz Plahovića

Nakon kriminalističke obrade

D. PAŠALIĆ

3.4.2016

20:13 Nakon što su sinoć uhapšeni osumnjičeni za ubistvo Fuade Mahmić (46) iz Plahovića, po završetku kriminalističke obrade u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), predati su u nadležnost Tužilaštva ZDK na dalje saslušanje sa ciljem otkrivanja detalja, motiva i surovog ubistva nesretne Mahmić.

Reporteri "Avazovog" portala bili su na licu mjesta, te zabilježili predaju osumnjičenih za ovo svirepo ubistvo.

Podsjetimo, M.M. i O.T. dovode se u vezu sa ovim stravičnim ubistvom.

15:51 15:51 Prema nezvaničnim informacijama, ubica Fuade Mahmić je njen bratić M.M. (18) koji je, nakon što je počinio ubistvo, pokušao da napusti državu.

Dopisnik "Avazovog" portala neslužbeno saznaje da je u izvršenju ovog gnusnog zločina vjerovatno M.M. navodno imao pomagača.

Prema nezvaničnim informacijama, najviše uboda na tijelu Fuada ima u predjelu vrata, sedam - osam, a vidljive su povrede duž cijelog tijela.

Motiv ubistva za sada nije poznat ali se spekuliše da on može biti finansijske prirode. 

14:41 Azira Mahmić, amidžićna Fuade Mahmić (46) iz Plahovića kod Zenice, čije je beživotno tijelo pronađeno jučer na lijevoj strani rijeke Bosne, ispod željezničkog mosta u mjestu Blatuša, tvrdi da je bratić M.M. (18), kojeg je policija uhapsila, sa Fuadom otišao u petak da podignu penziju.

- Fuada je odgojila M.M. i ne možemo vjerovati da bi je on ubio. Fuada je ubijena u svojoj kući u jednoj maloj sobici, a potom je ubica autom tijelo odvezao i bacio pored rijeke. Kako sam čula, Fuada je imala nekog čovjeka s kojim se viđala i koji joj je dolazio u kuću. Slao joj je pisma po vozačima autobusa. Navodno je policija pronašla jedno pismo u kojem joj je kazao da će je smaknuti ako ne bude bila s njim u vezi - kazala je Azira u izjavi za "Avazov“ portal.

Ona je dodala da je išla do Fuadine kuće nakon ubistva ali da policija nikome od porodice nije dala da uđe.

Podsjećamo, Fuada Mahmić je pretučena, mučena, davljena i zaklana, a njeno tijelo umotano je potom u čaršaf, koje je jučer sa svezanim rukama i nogama pronašao ribar.

Posljedni put Fuada je, prema riječima njenih komšija iz sela Plahovići, viđena kada je krenula podići penziju, a zatim je htjela obići sestru koja živi u Barama kod Zenice.

12:36 Zbog ubistva Fuade Mahmić (46) iz Plahovića kod Zenice uhapšeni su muškarci inicijala M.M. i O.T. Njih dvojica će danas biti predati u Tužilaštvo ZDK.

Kako saznajemo M.M. je sin od Fuadinog brata.

Iako su se pojavile špekulacije da je Fuada ubijena zbog neuzvraćene ljubavi, a među osumnjičenim za njeno ubistvo, navodno se nalazi i muškarac koji je s njom bio u vezi, iz policije takvu informaciju nam nisu mogli potvrditi.

- Nakon što Kantonalnom tužilaštvu, za nekoliko dana, bude dostavljen nalaz i mišljenje vještaka sudske medicine, imat ćemo više informacija o ovom slučaju - kazali su za "Avaz" iz Kantonalnog tužilaštva ZDK.

11:24 U selu Plahovići iz kojeg je ubijena Fuada Mahmić (46) čije je beživotno tijelo pronađeno jučer, na lijevoj strani rijeke Bosne, ispod željezničkog mosta u mjestu Blatuša u Zenici, vladaju šok i nevjerica i još niko ne može da vjeruje da je Fuada ubijena.

Posljednji put Fuada je, prema riječima njenih komšija iz sela Plahovići, viđena kada je krenula podići penziju, a zatim je htjela obići sestru koja živi u Barama kod Zenice.

kanal-2

Lokalitet na kojem je ribar pronašao tijelo vezanih ruku i nogu

- Fuada je bila udata za Italijana i imala je italijansku penziju, pa pretpostavljamo da je ubijena zbog novca, kazao je jedan od Fuadinih komšija iz sela Plahovići.

Podsjećamo, Zeničanka je pretučena, mučena, davljena i zaklana, a njeno tijelo umotano u čaršaf, sa svezanim rukama i nogama pronašao je jučer ribar.

00.00 Zenica je ostala u šoku nakon što je jučer, na lijevoj strani rijeke Bosne, ispod željezničkog mosta u mjestu Blatuša, pronađeno beživotno tijelo 46-godišnje Fuade Mahmić iz Plahovića kod Zenice. Kako nezvanično saznaje "Avazov" portal, Fuada je prvobitno pretučena, mučena, davljena, a potom ubijena na surov način, odnosno zaklana.

Vezane ruke i noge

Podsjetimo, tijelo je jučer pronašao ribar koje je bilo umotano u, najvjerovatnije, čaršaf, sa svezanim rukama i nogama.

Za sada nema informacija o mogućim motivima za ovo brutalno ubistvo, a sektor Krim policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) vrši uviđaj na više lokacija. 

Dvije osobe uhapšene su još sinoć, a kako saznaje "Avaz", jedan od njih je u krvnom srodstvu sa njom i ima svega 18 godina.

Izvršen pretres kuće

Izvršen je pretres kuće u kojoj je živjela zajedno sa sinom od brata u Plahovićima, te su pronađeni određeni predmeti koji mogu služiti kao predmet istrage. 

Po nalogu dežurnog tužioca, beživotno tijelo je prevezeno u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica, gdje će biti izvršena obdukcija istog, kako bi se utvrdili uzroci i okolnosti pod kojim je nastupila smrt. 

Policijski timovi su nad dvije uhapšene osobe izvršili kriminalističku obradu, dok se i dalje nastavljaju aktivnosti na prikupljanju dokaza i dokumentovanju krivičnog djela.