BIH

KAKO JE GOVORIO ŠEŠELJ: "Kada metak pogodi Hrvata, iskoče mu oba oka"

Četnički vojvoda propagirao fašizam i slao dobrovoljce u Hrvatsku i BiH

A. U.

31.3.2016

Sada već oslobođeni lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj nikada nije krio svoju propagandu, pa je u ratu često propagirao fašizam i pozivao na stvaranje "Velike Srbije".

U jednoj emisiji još 1991. godine Šešelj je govorio kako u Trebinje ne treba slati dobrovoljce, jer tamo već ima "dovoljno srpskih dobrovoljaca".

"Da smo prisutni tamo, tome najbolje svjedoči činjenica da mnogi Hrvati i Muslimani ne spavaju u svojim kućama i da su na danonoćnim dežurstvima. Pričaju da tamo marširaju naši četnici, da im dajem pilule zbog kojih pet dana i noći ne moraju ni spavati, ni jesti, nego samo klati,' izjavio je Šešelj.

Također, rekao je da kada "metak pogodi Hrvata u glavu iskoče mu oba oka, a kada ga rafal pogodi u vrat, glava mu otpadne pa ga četnik ne mora ni klati“.

Istakao je i da su BiH i Makedonija "srpske zemlje".

Šešelj se pojavljuje i u jednom videu snimljenom 1995. godine iznad opkoljenog Sarajeva, zajedno sa Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem. Na automobilu u kojem su se dovezli na haubi se nalazi, naočigled, ljudska lobanja. Navodno, automobil je pripadao četničkom vojvodi Vaski Vidoviću, a lobanja neimenovanom Bošnjaku kojeg je Vidović ubio prilikom napada na selo Crna Rijeka.

U jednom videu govori kako u "srpskom" Zadru i Šibeniku nema mjesta "ustašama", te kako se nada da će u tim gradovima ljetovati. 

Šešelj je 1995. godine posjetio i Knin.