VIJESTI

Čopor od 8 pasa lutalica izgrizao Mersiju Poplatu

U starogradskom naselju Kovači

A. ČENGIĆ

31.3.2016

Čopor pasa lutalica u starogradskom naselju Kovači u ponedjeljak je izgrizao Mersiju Poplatu. Kako nam je jučer ispričala, uobičajenim putem krenula je na posao kada je napao čopor od osam pasa lutalica.   

Poplata dodaje da je prizor bio zastrašujući, nije ni slutila da će je napasti. 

- Bilo je strašno. Oborili su me i ugrizli za desnu nadlakticu. Branila sam se koliko sam mogla. Pokušavajući zaštititi lice, razderali su mi torbu i jaknu. Srećom, dvojica ljudi koji su se našli u blizini rastjerali su ih, inače, ko zna šta bi mi uradili. Djevojka Besima Carina, koja radi u obližnjoj trafici, pomogla mi je da se smirim, pozvala je Hitnu pomoć - kazala nam je Poplata. 

mersija-poplata-rane

Duboke rane na desnoj nadlaktici

Rane koje je zadobila prilikom ujeda psa su duboke pa svakodnevno ide na preglede u Univerzitetski klinički centar u Sarajevu. Ruka joj je u zavoju, a ne zna jesu li psi imali bjesnilo. Također, dodaje da noćima ne može spavati.

- Ne znam kako se sve ovo moglo dogoditi i hoće li neko odgovarati. Voljela bih da se ovaj horor nikome ne dogodi, a nadležni pod hitno moraju riješiti ovaj problem, koji je postao svakodnevica u gradu - kazala je Poplata.