VIJESTI

ČEN BO: Kineska ambasada u BiH spremna je da pomogne Trebinju u što boljoj prezentaciji na kineskom tržištu

Kineska ambasadorica u posjeti Trebinju

P. M.

30.3.2016

Ambasadorica Kine u BiH Čen Bo boravila je danas u Trebinju, gdje se sastala sa gradonačenikom Slavko Vučurevićem (PDP), te obišla Muzej Hercegovine i "Swisslion" prehrambenu industriju Trebinje.

Nakon sastanka sa trebinjskim gradonačenikom Čen Bo se zahvalila na pozivu da posjeti ovaj grad koji je na nju ostavio lijep utisak.

Prema njenim riječima, na sastanku su razmijenjena mišljenja o budućoj saradnji, naročito u izgradnji infrastrukture i trgovine, te prezentaciji vina i drugih proizvoda i izvozu na kinesko tržište.

kineska-ambasadorica-u-trebinju-1

Detalj sa sastanka

- Mislim da je grad Trebinje veoma perspektivan i treba da se ojača međusobna saradnja i upoznavanje između kineske strane sa Trebinjem i istočnom Hercegovinom, kao i da Trebinje upoznamo sa kineskim prilikama. Kineska ambasada u BiH je spremna da igra veoma značajnu ulogu u BiH i da što bolje pomogne preduzećima i Kine i Trebinja, ali i da pomogne gradu Trebinju da obavlja što kvalitetniju prezentaciju sebe - istakla je ambasadorica.

Trebinjski gradonačelnik rekao je da je otvoreno niz pitanja o saradnji u svim sferama života, te mogućim ulaganjima kineskih investitora.

- Kina je danas jedan od najvećih investitora i najmoćnija ekonomska sila. Ona je posebno interesantna za sve članove zajednice pa i za nas. Izuzetno sam zahvalan ekselanciji na iskazanoj volji da pomogne našem gradu i da u budućnosti tražimo modalitete privredne saradnje i ulaganja kineskog kapitala na područje grada Trebinja - rekao je Vučurević.