Značajan doprinos kvalitetnijoj realizaciji obrazovnog procesa

Učenicima u KS povoljnije cijene karata za predstave

Objavljeno: 29. 03. 2016 - 17:49 Novosti » Sarajevo A A A Times Arial
Učenicima u KS povoljnije cijene karata za predstave
Foto: Arhiva

Predstavnici Kamernog teatra 55 na današnjoj sjednici Aktiva direktora srednjih škola Kantona Sarajevo izrazili su spremnost da učenicima osiguraju povoljnije cijene karata za barem jednu predstavu u toku mjeseca.

"Odlazak u teatar je veoma važan za razvijanje osjećaja za kulturu, neovisnog mišljenja i građenje stavova. Učenici osnovnih i srednjih škola trebaju da se susretnu sa slobodom interpretacije u što ranijoj dobi kako bi mogli osloboditi svoj intelektualni, emotivni, ali i umjetnički potencijal", istakao je ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS Elvir Kazazović.

Član Udruženja reditelja u BiH Srđan Vuletić je informisao direktore o realizaciji projekta “Rediteljski ponedjeljak”, u okviru kojeg će od aprila do juna učenicima osnovnih i srednjih škola biti izvedena predstava ili prikazan film nekog od bh. reditelja. Nakon toga učenici će imati priliku razgovarati s autorima.

Ovaj potez menadžmenta Kamernog teatra 55 i Udruženja reditelja u BiH, ministar Kazazović ocijenio je značajnim za doprinos kvalitetnijoj realizaciji obrazovnog procesa.

Na sjednici Aktiva predstavio je i Izvještaj o obavljenim uvidima u organizaciju i rad srednjih škola Kantona Sarajevo u tekućoj školskoj godini, te sa direktorima razgovarao o poboljšanju uslova za realizaciju odgojno-obrazovnog rada, saopćeno je iz Press službe KS.
 Autor: Fena
Preporučujemo vam