SPORT

DŽUMHUR: Od meča sa Raonićem ne očekujem ništa posebno, želim uživati u turniru

Najbolji bh. teniser nakon pobjede nad Kukushkinom

N. K. - A.U.

29.3.2016

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur bio je zadovoljan nakon plasmana u osminu finala ATP Masters turnira u Miamiju.

Džumhur je sa 2.1 u setovima (4:6, 6:1 i 6:2) savladao Kazahstanca Mikhaila Kukushkina, nakon što se psihički vratio u meč poslije izgubljenog prvog seta.

- Bio je to težak meč i psihički i fizički, ali bio sam na to spreman. Kukushkin igra potpuno različit tenis od Nadala i ta njegova igra mi nije omogućavala da u prvom setu odigram kvalitetno - rekao je Džumhur.

Ističe da je u drugom setu uspio pronaći igru.

- Bilo je puno dugih poena, mnogo trčanja, dosta iscrpljujućih poena, ali to je bilo ono kako sam morao igrati da bih ga dobio – kazao je Džumhur.

Kako je rekao, Kazahstanac ima veoma čudnu igru, te da mu je bilo puno lakše igrati kada se navikao na njegove udarce.

- Mentalno sam bio opet čvrst i ponovo sam uspio da, nakon gubitka prvog seta, dobijem druga dva, što mi je nekada nedostajalo. Sada je i to na svom mjestu i puno mi je lakše igrati – rekao je Džumhur.

Kako kaže, ovo mu je bio najbolji turnir ove godine.

- Slijedeći je Raonić i tu ne očekujem nista posebno. Želim da uživam u ovom trenutku i turniru. Ovo je bio najbitniji turnir ove godine, a nisam ni sanjao da će ovako na kraju ispasti. Ovim bodovima sam osigurao Roland Garros i Wimbledon, te će mi biti puno lakše igrati u nastavku sezone – rekao je Džumhur.