VIJESTI

USKRS U TREBINJU Svečanoj misi prisustvovali i Michael i Astrid Haussner iz Minhena

Don Ante Luburić uputio vjernicima čestitke

Autor:P. M.

27.3.2016

U trebinjskoj katedrali Rođenja blažene Djevice Marije, uz prisustvo oko četrdesetak vjernika, Svečanu Uskršnju misu predvodio  je don Ante Luburić, župnik trebinjski.

Čestitajući praznik Uskrsnuća Isusa Hrista svim pripadnicima katoličke vjeroispovjesti, don Ante je između ostalog rekao da je Uskrs praznik mira i svakog dobra.  

- Poruka Uskrsa je poruka mira, blagoslova i dobra. U ovom danu ne bi smjeli ništa drugo ni misliti, ni željeti, ni raditi, nego moliti Boga za mir i blagoslov. Bez Hristova mira nema nam na zemlji mira - poručio je don Ante

Uskršnjoj misi pored vjernika katoličke vjeroispovjesti sa područja grada prisustvovali su i predstavnici pravoslavne crkve te bračni par iz Minhena Michael i Astrid Haussner.

Mihael je trenutno zaposlen u Podgorica a supruga mu je došla u posjetu da bi Uskršnje blagdane proveli skupa.

- Razmišljali smo gdje bi bilo posebno lijepo da provedemo Uskršnje blagdane i odlučili smo da pođemo do Trebinja. Od jučer pospodne, a posebno danas, na ovaj lijep praznični dan, uživamo u ljepotama vašeg grada“, rekao nam je Michael i dodao da boravkom u Podgorici ima priliku da dva puta slavi i Božić i Uskrs, te da će sigurno prisustvovati službi u nekom pravoslavnom hramu povodom Vaskrs koji pada 1 maja.

- Neću zakasniti kao danas, jer sam sada pomjerio kazaljke na satu i prešao na ljetnje računanje vremena - opravdao je Michael, uz osmjeh, današnje kašnjenje na početak mise.