NOGOMET

Boris Gavran novi trener NK Travnik

Nakon odlaska Darka Vojvodića

S. P.

27.3.2016

Nakon što su raskinuli ugovor s Darkom Vojvodićem u upravi NK Travnik odlučili su potražiti novog trenera i tokom protekle sedmice obavljan je razgovor sa nekoliko kandidata.

Predsjednik komisije NK Travnik za pregovore, Predrag Sučić, obznanio je ime novog trenera. Tako će "Vezire" do kraja sezone voditi Boris Gavran, koji je do juče vodio prvoligaša Slogu iz Ljubuškog. 

- Tokom prvenstvene pauze razgovarali smo sa čak pet trenera, a na kraju smo se odlučili za Borisa Gavrana. On je za nas trenutno najbolja opcija i bez obzira na dalji razvoj događaja ostaje na kormilu stručnog štaba do kraja sezone. Razgovarali smo i o daljem angažmanu, odnosno čak da produžimo saradnju i u idućoj bez obzira kako se završi ova sezona. Što se tiče proizvoljnih izjava donedavnih prvotimaca Mornara, Hadžibulića, Bakrača i Čuluma, koje smo otpustili, te trenera Vojvodića, klub će se oglasiti saopćenjem u slijedećih nekoliko dana. Za sada je najvažnije da vratimo mir u ekipu i da korektno odigramo sve utakmice do kraja, a borićemo se dok postoje i teoretske šanse za opstanak - navodi Sučić.

Gavran je juče posljednji put vodio ekipu Sloge iz Ljubuškog u Banovićima, gdje su u finišu susreta poraženi rezultatom 1:2. Tek po povratku on je obavio definitivni razgovor sa predstavnicima Travnika i preuzeo "Vezire".

- U Ljubuškom sam imao izuzetno korektnu saradnju i mada će teško izbjeći ispadanje u niži rang, ova ekipa ima potencijal. Sloga ima mlad i ambiciozan tim što su pokazali i danas, a ja im želim sve najbolje i vjerujem da će uskoro ostvariti povratak u Prvu ligu FBiH - kaže Gavran.

Ovaj dokazani stručnjak potom se okrenuo angažmanu u Travniku s kojim je imao razgovore i ranijih sezona, ali će mu ovo biti prvi angažman na Piroti. Već danas Gavran će se upoznati s ekipom koja ima prijateljsku utakmicu u Turbetu protiv drugoligaša Vlašića.

- Tek po povratku iz Banovića s predstavnicima Travnika sam vodio konkrektne razgovore i postigli smo sporazum na obostrano zadovljstvo. Situacija u kojoj se ekipa nalazi i trenutni plasman na tabeli nisu sjajni, ali ja obećajem da ću učiniti sve da korektno, kvalitetno i pošteno odigramo sve utakmice do kraja. Dok god postoje i najmanje šanse trudićemo se da zadržimo Premijerligaški status - rekao je Gavran.