VIJESTI

TOKIĆ: Bošnjaci trebaju definisati cilj i ukinuti genocidom nastalu Karadžićevu RS

Predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda poručio

Redakcija

25.3.2016

Predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudin Tokić izjavio je da poslije historijski važne presude zločincu Radovanu Karadžiću "više ništa u BiH ne može biti isto kao ranije".

Najveći ratni zločinac na tlu Evrope poslije nacističkog vođe Hitlera od strane suda UN - Haškog tribunala pravde po svim tačkama optužnice je presuđen kao krivac za najveće ratne zločine, progone i genocid u novijoj historiji čovječanstva. “Horsko” davanje izjava aktuelnih protagonista politike osuđenog Karadžića, poput Dodika, Ivanića, Vučića i Bosića kako navedena presuda ne može imati uticaja na opstanak Karadžićeve RS je politički, pravno i moralno neutemeljeno - rekao je Tokić.

- Možete li zamisliti naciste da su nakon suđenja i presuda u Ninbergu tražili opstanak nacističkog poretka u Njemačkoj? Bošnjački narod i sve patriote države BiH, cjelokupna demokratska javnost u ovom dijelu Evrope i svijeta ima obavezu definisati cilj i ukinuti genocidom nastalu Karadžićevu RS. Ne može biti osuđen ratni zločinac, a da njegovo zlodjelo opstane i bude afirmisano od sljedbenika takve zločinačke politike - dodao je Tokić.