NOGOMET

BAŽDAREVIĆ: Riješit ćemo situaciju nakon Spahićevog incidenta

U Luksemburgu se više priča o napadu na našeg fotoreportera nego o utakmici

M. T.

25.3.2016

U Luksemburgu je osvanulo tmurno i kišovito jutro. No, nije u pitanju samo vrijeme već teme o kojima se već predugo priča i piše tokom reprezentativnih okupljanja. 

Nažalost, umjesto o večerašnjoj utakmici, u taboru reprezentacije Bosne i Hercegovine u hotelu Alvisse u Luksemburgu više se govori u jučerašnjem incidentu u kojem je Emir Spahić verbalno napao našeg fotografa, nego o fudbalu. 

No, niti taj događaj nije spriječio našeg izvještača da posjeti hotel, čak i uz rizik od mogućeg verbalnog, pa čak i fizičkog obračuna s glavnim akterom te priče, koji je bilo sasvim logično očekivati.

Ali ovoga puta, problema nije bilo. Spahić je u konstruktivnom razgovoru "u četiri oka" izvještaču "Dnevnog avaza" odlučno tvrdio da nije ništa rekao, ostali igrači bili su poprilično rezervisani, dok je selektor Mehmed Baždarević bio zatečen situacijom. 

- Stvorili ste mi velike probleme - rekao nam je Meša i nastavio:

- Umjesto da se fokusiramo na utakmicu, pričamo opet o nekim sukobima. No, ta će situacija biti riješena sasvim sigurno, a mi moramo razmišljati o Luksemburgu.

Za vrijeme boravka Vašeg izvještača u hotelu Alvisse, igrači su bili uglavnom dobrog raspoloženja, ali ne baš zainteresovani za priču. Uprkos kiši, malo su prošetali oko hotela, a onda su se družili u holu, koje im je obogatio dolazak mladih timova Krivaje iz Zavidovića koji su na proputovanju na međunarodni turnir svratili do reprezentativaca. 

A kada je riječ o samoj utakmici, Meša kaže da mu je plan da neke prvotimce izostavi iz startne postave, ali nije precizirao koje. 

- Gdje drugo mogu vidjeti šta mogu mlađi i novi igrači ako ne ovdje. No, ne želim niti rezultat ostaviti po strani. Zato se nadam da ćemo susret završiti i s pobjedom, i sa novim saznanjima o igračima koje sam zvao na provjeru - istakao je Baždarević.