VIJESTI

TEŠANJ Održan Treći sajam srednjih škola i fakulteta

Predstavila se 22 fakulteta i osam škola

M. Čabrić

25.3.2016

Opština Tešanj, u saradnji sa srednjim i osnovnim školama u ovom gradu je organizirala Treći sajam srednjih škola i fakulteta.

- Cilj je da se za svršene  osnovce  i srednjoškolce  ponude što kvalitetnije informacije pri  odabiru svog životnog poziva- kaže Kenan Korajlić, član Organizacionog odbora Sajma. 

Ove godine na Sajmu izlažu 22 visokoškolske institucije u BiH, osam srednjih škola, kao i devet osnovnih škole  koje imaju status gosta.

lamija5

Lamija Omerbašić

-Sa svojim prijatlejima iz devetog razreda došla sam na Sajam da bi se lakše opredijelila koju srednju da upišem. Planiram gimnaziju, pa vidjet ćemo-kaže Lamija Omerbašić, učenica osnovne škole iz Karadaglija kod Tešnja.

Emina Širbegović završava četvrti razred Gimnazije.

-Ponuda je izuzetno dobra. Trebale su mi informacije sa Medicinskog fakulteta u Sarajevu i dobio sam ih. Mislim da je to moj izbor-kaže Emin.

Veliki interes vladao je za Fakultete sarajevskog univerziteta. Prije svih za Ekonomski koji je od prošle godine svrstan medju pet posto najboljih ekonomskih fakulteta u svijetu.

-Maturanti mogu razmišljati o studiranju na fakultetu u različitim programima. Programima na bosanskom i programima na engleskom jeziku- kaže Lejla Sinanović, portparolka Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

kenan5

Kernan Korajlić
 

Ove godine osnovnu i srednju školu u Tešnju će završiti oko 1.200 učenika.

-Nama je stalo da ti učenici i njihovi roditelji dobiju prave informacije i da njihova buduća odluka doprinosi boljem razvoju Općine Tešanj i boljem razvoju  BiH- ističe Suad Huskić, načelnik Općine Tešanj.