VIJESTI

TREBINJE: CJB sprovodi akciju "Stop nasilnom ponašanju"

Podjela letaka u Dučićevoj ulici

P. N.

22.3.2016

Pripadnici CJB Trebinje djelili su u Dučićevoj ulici letke kojim su pozvali građane da prijavljuju nasilje u porodici na besplatni policijski broj 122.

Uz letke na kojima su informacijama koji su zakonom kažnjivi oblici nasilničkog ponašanja u porodici, te kome i na koji način treba prijaviti nasilje, provođena je i anketa među građanima kako bi se utvrdilo koliko su upoznati sa problemom porodičnog nasilja i svjesni važnosti da se djela nasilja prijavljuju policiji.

Ova akcija je projekat Ministarstva unutrašnjih poslova RS, uz podršku Međunarodnog programa pomoći u kriminalističkoj obuci Ministratva pravosuđa SAD.

Radomir Brković, službenik za rad policije u zajednici CJB Trebinje kaže da su građani sve više svjesni da se nasilje u porodici treba prijaviti policiji.

„Mislim da je u narodu proradila svijest da djela nasilja u porodici treba prijavljivati. Ranije se nekako stidljivo gledalo da ovaj problem, kao što i danas ima građana koji smatraju da je to unutrašnji problem porodice, o kojem niko drugi ništa ne treba da zna, pa ni policija“, istakao je Brković.