NOGOMET

MALKOČEVIĆ U POSJETI AVAZU: Okosnicu ekipe na Euru činit će oni koji su izborili historijski plasman!

Selektor kadetske reprezentacije nakon velikog uspjeha

Redakcija

21.3.2016

"Dnevni avaz" je najbolja novina u Bosni i Hercegovini i uvijek ste bili uz naše sportiste. Veliko hvala na dočeku.

To je prilikom dolaska u „Avaz Twist Tower“ i susreta sa Farukom Velom, glavnim i odgovornik urednikom „Dnevnog avaza“ rekao Sakib Malkočević, selektor kadetske nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji je danas odmah po slijetanju na Sarajevski aerodrom iz Gruzije posjetio redakciju najtiražnijeg i najutjecajnijeg dnevnog lista u našoj zemlji.

Malkočević je u „Avaz“ stigao sa reprezentativcima Ševkijom Resićem i Erginom Mehuljićem, koji su zajedno sa ostalih 16 „Zmajeva“ u elitnom krugu kvalifikacija izborili plasman na Evropsko prvenstvo u Azerbejdžan, koje se igra u od 5. do 21. maja.

- Momci zaslužuju pažnju. Hvala „Avazu“ što je prepoznao naš uspjeh i što nas je pozvao u goste. Presretan sam što smo u konkurenciji Italije i Rusije, pa i domaćina Gruzije, ostvarili cilj i sada je na našim igračima da pokažemo da i Bosna i Hercegovina ima sjajne mlade igrače - kazao je Malkočević.

Vele se u ime „Dnevnog avaza“ zahvalio Malkočeviću na dolasku, podvukavši da će najtiražniji dnevni list u našoj zemlji uvijek biti iza ovakvih heroja koji na najbolji mogući način promoviraju Bosnu i Hercegovinu.

- Imamo vrhunsku generaciju mladih košarkaša, sada ste vi dokazali da imamo i sjajnu generaciju mladih nogometaša. „Avaz“ će uvijek biti uz bh. sportiste i imate našu podršku – kazao je Vele, koji je Malkočeviću u znak zahvalnosti poklonio statuu „Avazovog“ tornja, podvukavši da su i dometi ove reprezentacije koju vodi bivši igrač i trener tuzlanske Slobode veoma visoki poput najveće zgrade u regionu.

Malkočević i reprezentativci su u društvu urednika sportske redakcije „Dnevnog avaza“ Almira Sokolovića i novinara Adisa Mizdraka, imali priliku da se upoznaju s radom novine i portala „Avaz“, u šali dodavši „da bi volio raditi kao novinar, zbog sjajnih uvjeta, ako slučajno bude smijenjen kao selektor“

Inače, Grupacija „Avaz“ ove godine slavi 25 godina postojanja. 

Sa Malkočevićem smo razgovarali o utiscima dan poslije velikog uspjeha i pripremama za Evropsku prvenstvo koje će se u maju održati u Azerbejdžanu. 

U nastavku pogledajte video intervju sa selektorom kadetske reprezentacije.