VIJESTI

Omogućiti učenicima jednom mjesečno gledanje predstava Kamernog teatra 55

Prijedlozi Vedrana Fajkovića i Vesne Kenjić

Fena

16.3.2016

Predstavnici Kamernog teatra 55 dramaturg Vedran Fajković i stručna saradnica za marketing Vesna Kenjić danas su ministru za obrazovanje, nauku i mlade KS Elviru Kazazoviću predložili da se učenicima osnovnih i srednjih škola sa područja Kantona Sarajevo omogući da bar jednom mjesečno organizovano prisustvuju predstavama, uz povoljnije cijene karata.

- Kamerni teatar u svom repertoaru uvijek ima predstave koje su prilagođene svim uzrastima djece, pa tako i učenicima osnovnih i srednjih škola - pojasnio je Fajković, te najavio mogućnost da se u narednom periodu u ovaj vid saradnje uključe i škole izvan Kantona Sarajevo, poput onih u Visokom i drugih.

Ministar Kazazović je podržao ovaj prijedlog i informisao goste da će naredne sedmice biti održan Aktiv direktora srednjih škola,  te ih pozvao da dođu i o svom ih prijedlogu lično informiraju, saopćeno je iz Press službe KS.

- Vrlo je važno da omogućimo učenicima da redovno gledaju predstave u pozorištima, jer prisustvom ovim kulturnim događajima će na najbolji način  nadograditi obrazovni proces kroz koji prolaze - istakao je Kazazović.