SPORT

Đokovićev otac: Niko nije omalovažavao Noleta kao Federer

Nema lijepo mišljenje o nekada najboljem igraču

(Aj. B.)

14.3.2016

Otac proslavljenog tenisera Novaka Đokovića - Srđan, govorio je za srbijanske medije o rivalitetu njegovog sina i ostalih tenisera. Nije tajna da su Đoković i Federer tokom karijere imali zetegnute odnose. Federer je tada često potcjenjivački govorio o Đokoviću, kao i o njegovim predajama mečeva iz vremena kada je imao problema sa zdravljem.

"Svi imaju pravo na svoje mišljenje, a ovo je samo moje. Kada je Srbija igrala protiv Švicarske u Ženevi 2006. godine, Novak je imao samo 19 godina. Imao je devijaciju sinusa i nije mogao da diše. Imao je problem sa dugim mečevima i dugim poenima. Federer je na svaki mogući način pokušao da ga omalovaži zbog problema sa disanjem. Pokazao je tada da je najbolji igrač na svijetu, ali i ne toliko dobra osoba. Niko se nikada nije na taj način ophodio prema Novaku. Ja ne razumijem zbog čega Federer još uvijek igra tenis? Već ima 34 godine – rekao je Srđan Đoković.

Što se tiče rivalstva sa drugim teniserima, stariji Đoković kaže da su Novak sa njima prijatelj, ali da to prijateljstvo sada ne može doći do izražaja.

"Što se tiče Murraya, odrasli su zajedno, oni su sjajni prijatelji. U ovom trenutku ne mogu da budu dobri drugovi jer su rivali, ali će kada završe karijere biti mnogo bliži. To važi za sve najbolje koji sada igraju", rekao je.

Kada je u pitanju Nadal, Srđan ima drugačije mišljenje nego što je to u slučaju Federera, te se nada da će Španac prevazići probleme i da će bar još dvije ili tri godine igrati na najvišem nivou.

"Novak ima dobre odnose sa svima njima. Svi bi trebalo da se druže i pokažu poštovanje jedni prema drugima jer znaju koliko je teško doći do mjesta na kojem su. Rafael Nadal je legenda jedne ere, ali njegova igra se mnogo razlikuje od Novakove i Federerove. On troši mnogo energije na terenu. Sa njegovim stilom igre veoma je teško održati visok nivo. Ali tenisu još uvijek treba Nadal, on mora da se vrati. Nadam se da će igrati još dvije ili tri godine na najvišem nivou", kazao je Srđan Đoković.