VIJESTI

Učenici iz pet bh. gradova pružili više od 70.000 sati volonterskog rada

Upriličena svečanost završnice projekta "Volontiranje je cool"

Fena

11.3.2016

Devedeset mostarskih osnovnoškolaca, koji su 2015. godine sudjelovali u projektu "Volontiranje je cool", na prigodnoj svečanosti u Mostaru dobilo je volonterske potvrde.

Prema riječima aktivistice Centra za razvoj omladinskog aktivizma (CROA) Nerme Mujković, učenici OŠ Petra Bakule, Četvrte osnovne škole, Šeste osnovne škole, OŠ Drežnice i OŠ Gnojnice nesebično su pružili podršku svojim lokalnim zajednicama kroz različite ekološke, humanitarne i inkluzivne aktivnosti.

- Projekt "Volontiranje je cool" provodimo od 2011. godine u pet gradova, u Sarajevu, Mostaru, Stocu, Konjicu i Goraždu. Cilj je podizanje svijesti učenika o važnosti volontiranja i društveno korisnog rada. Svake godine imamo sve veći broj volontera, a do sada je u našem projektu sudjelovalo oko tisuću učenika koji su pružili više od 70 000 sati volonterskog rada - istaknula je Mujković, dodavši da se projekt nastavlja i ove godine.

Učenica Četvrte osnovne škole Elmedina Ždralić kazala je kako je jako zadovoljna svojim angažmanom i angažmanom svojih prijatelja te je pozvala sve mlade da se uključe u buduće aktivnosti u okviru projekta "Volontiranje je cool".

U okviru današnje svečanosti prikazan je i kratki film sa završne manifestacije projekta na kojoj su svoje volonterske radove prezentirale 23 osnovne škole iz Sarajeva, Mostara, Stoca, Konjica i Goražda.