NOGOMET

BH. KAPITEN NAPUŠTA RIM: Džeko previše košta Romu, hoće da ga se riješe

Nakon ispadanja iz Lige prvaka

(M. C. )

10.3.2016

Nakon što je Roma ispala od Rela sa dva puta po 0:2 u Ligi prvaka, a deset kola prije kraja Serie A sasvim sigurno već izgubila bitku za scudeto, u bordo taboru već razmišljaju o narednoj sezoni. Kako piše današnji Corriere selo sport, neki od igrača se bore samo za svoje ugovore, a to pomalo zbunjuje tehničko osoblje i menadžere u klubu.

I prvi se pominje Edin Džeko čija sudbina u Rimu daleko od mirne. Naime, kako navodi list, Džeko je plaćen previše za ono što pruža - četiri miliona eura neto po sezoni do 2020 godine kada će imati pune 34, a do sada je u sezoni postigao 8 golova (6 u prvenstvu i 2 u ligi prvaka). Uz to, naš kapiten ima klauzulu za dodatnih 32 miliona što je više od šestine godišnjeg prometa kluba.

Uz ovo, opšte je poznato da ni Džeko nije zadovoljan u Romi. Pogotovo ako ne dobije garancije od trenera Spalettija da će imati mjesto u timu. Uz sve, za bh. reprezentativca već su stigle ponude iz engleskog West Hama i turskog Bešiktaša, pa je vrlo izvjesno da će Džeko napustiti "vječiti grad".

List također pominje kako su partije Ervina Zukanovića "obećavajuće".