BORILAČKI SPORTOVI

Čitav borilački svijet priča o prljavom potezu brazilskog MMA borca!

Srami se Silva

Autor:(A. Vr.)

9.3.2016

U noći sa subote na nedjelju u Las Vegasu je održan UFC 196 event na kojem se dogodio ‘pomor’ prvaka.

Naime, Amerikanac Nate Diaz je u velter kategoriji svladao dosadašnjeg prvaka, "ludog" Irca Conora McGregora dok je Miesha Tate šokirala borilački svijet porazivši Holly Holm u bantam kategoriji, uzevši joj tako pojas UFC prvakinje već u njenoj prvoj odbrani naslova.

I dok su Diaz i Tate s punim pravom oduševili sve ljubitelje UFC-a, titula najprljavijeg borca UFC 196 priredbe sasvim je sigurno pripala Ericku Silvi.

Brazilski borac prljavim je potezom pokušao steći prednost u meču s Nordineom Talebom. Silva se pridigao s poda i pružio lijevu ruku kako bi sportski pozdravio svoj protivnika, a onda je, u trenutku kad je Taleb odgovorio na pozdrav, brzo plasirao lijevi kroše u njegovu glavu.

Srećom, Francuz je dobro podnio taj prljavi udarac. Kazna za takvo ponašanje stigla je samo nekoliko minuta kasnije. Taleb je nokautirao Silvu u drugoj rundi i tako mu se na najbolji način osvetio za ovaj prljavi pokušaj.

Francuski MMA borac je tako protiv Silve stigao do svoje četvrte pobjede u najjačoj MMA promociji.

U najpoznatijem oktogonu je ubilježio samo jedan poraz i to u meču sWarlleyjem Alvesom. S druge strane, Silva je nanizao dva poraza i trenutno je u UFC-u na polovičnom uspjehu sa šest pobjeda iz 12 susreta.