U okviru zajedničkog projekta "Partnertsvo između gradova"

UZVRATNA POSJETA: U Zenici borave učenici iz Gelzenkirhena

Objavljeno: 08. 03. 2016 - 19:40 Novosti » Iz minute u minutu A A A Times Arial
UZVRATNA POSJETA: U Zenici borave učenici iz Gelzenkirhena
Učenici borave u uzvratnoj posjeti KŠC "Sveti Pavao" u Zenici (Foto: Avaz)

Grupa učenika u pratnji svojih nastavnika iz škole Gesamtschule Hors Gelsenkirchen iz Njemačke borave u uzvratnoj posjeti Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" u Zenici. Naime, ove dvije škole učestvuju u zajedničkom projektu "Partnertsvo između gradova“ u okviru kojeg se vrši razmjena učenika, provodi volontiranje na konkretnom poslu, odnosno organizuje stručna praksa za učenike i uspostavljaju drugi vidovi saradnje.

Učenici iz Gelsenkirchena danas su bili gosti Gradske uprave Zenica, kojima su, kako su kazali, učinili čast da ih ugoste kao i to da ovakvi susreti predstavljaju pravo osvježenje.

- Gradska uprava otvorena je za sve inicijative koje proširuju saradnju, stoga smo otvoreni da proširimo dosadašnju saradnju. Kroz projekt "Partnerstvo između gradova“ razvijaju se prijateljstva među omladinom, stiču nova iskustva i proširuju znanja, što je za svaku pohvalu. Grad Zenica blagonaklono gleda na aktivnosti koje se odvijaju u Zenici i Gelsenkcirhenu u okviru zajedničkog projekta jer doprinose unapređenju saradnje naših bratskih gradova – poručili su iz Gradske uprave.

Valja podsjetiti kako je Gelsenkirchen jedan od prvih gradova sa kojima je Zenica uspostavila bratske i prijateljske odnose.Autor: D. Pa.
Preporučujemo vam