BIH

GRAĐANI O ODREĐIVANJU PRITVORA RADONČIĆU: Pokušavaju uništiti uglednog čovjeka

Anketa u pet gradova BiH

E.D.A.

5.3.2016

Mostar

alen-kajtaz

Alen Kajtaz

- Građani nisu zadovoljni radom tužilaštava niti sudskih organa. Šta očekivati poslije svih ovih oslobađajućih presuda i tih nekih tužilačkih procesa koji se ne završavaju do kraja. Ispada kao priče za malu djecu.

maida-dzubur

Maida Džubur

- Budući da je u nas sve politikantstvo, mislim da je i to jedan slučaj na tu temu. On je jak čovjek i karakteran. Vidjelo se da je ono što je pokušao uraditi, na nekom tragu rješavanja problema u BiH. Je li to sad bumerang na sve to, to je sad pitanje.

natko-bitanga
 
Natko Bitanga

- Jedino što mogu reći jeste da je ovo klasična politička igra u kojoj neki, koji vladaju iz sjene ovom državom, pokušavaju uništiti uglednog privrednika i političara. Nadam se da u tome neće uspjeti i da od ovog na kraju ništa neće biti.

Sarajevo

 

muhamed-satorovic

Muhamed Šatrović

- Od samog početka pratim cijeli proces. Mislim da je ovo jedna velika namještaljka i montaža ovom čovjeku.

hamdija-curic

Hamdija Curić

- Meni u ovom slučaju ništa nije jasno. Ne mogu da vjerujem da hapse jedinog čovjeka koji može pomoći narodu i državi BiH.

almir-kasapovic

Almir Kasapović

- Ne mogu mnogo da komentarišem, jer ne pratim politiku. Ali, što se tiče ovog slučaja, mislim da tu nešto nije uredu.

Bihać

vojic-emir

Emir Vojić

- Kakva je ovo poruka? Umjesto da se bave mafijom koja je opljačkala fabrike i uništila državu, pravosuđe se bavi onima koji se bore protiv te mafije! Ovakvo ponašanje pravosuđa je nezabilježeno. E pa, svaka im čast!

vidimlic-vasva

Vasva Vidimlić

- Montaža! Ispitivanje strpljenja svakog normalnog građanina! Zar smo društvo neslobode u kojoj se za izgovorenu riječ ide ležati!? Nemam riječi. Treniranje strogoće nad Radončićem prelazi granice dobrog ukusa.

anes-zuna

Anes Žuna

- Smatram da je odluka Suda BiH preoštra. Izjava gospodina Radončića više je nego korektna i neutralna!

Tuzla

salko-smajlagic

Salko Smajlagić

- Odluka je do kraja neozbiljna i montirana. Totalno montirana. Pitam se sad, ko će platiti sve promašaje pravosuđa? Ovo nije jedini.

admir-ikinic

Admir Ikinić

- Zalažem se za dosljedan rad pravosudnih organa, ali ako su Fahrudina Radončića u pritvor vratili zbog izjave date novinarima, onda je to bezveze. Pa, on je javna ličnost, morao je dati izjavu.

marhir-kific

Mair Kifić

- Tužilaštvo i Sud BiH trebaju raditi svoj posao, ali stječem dojam da su se mnogi urotili protiv Fahrudina Radončića i da ga na ovaj način žele skloniti s političke scene.