NOGOMET

PREMIJER LIGA Pobjede za tri sarajevska prvoligaša, ostali remizirali

Samo devet golova u šest susreta

Aj. B.

5.3.2016

Kompletirano je svih šest susreta 20. kola Premijer lige BiH koji su se trebali igrati danas. Vrlo uspješno kolo za sarajevske premijerligaše kompletiralo je Sarajevo 2:1 trijumfom protiv Čelika na Koševu, a ranije su slavili Željezničar i Olimpic. Svi ostali susreti završili su remijima. Strijelci nisu bili raspoloženi, jer je na šest susreta palo svega devet golova.

Fudbaleri Sarajeva bili su veliki favoriti protiv Čelika na svom travnjaku, a pobjedu su osigurali tek u sudijskoj nadoknadi. Čelik je poveo golom Popovića u 59. minuti, a Sarajevo je u nakon toga krenulo dosta ofanzivnije. Poravnali su golom Benke u 69. minuti. Nakon tog gola, na terenu je postojala samo jedna ekipa. Sarajevo je napadalo, ali bez uspjeha. Kada je sve izgledalo da će Sarajevo ponovo prosuti bodove na svom travnjaku, Harba je pogodio u trećoj minuti nadoknade.

Do jedine gostujuće pobjede na otvaranju kola došli su Plavi sa Grbavice, koji su savladali fenjeraša lige Velež. Strijelac jedinog gola bio je Samir Bekrić u 59. minuti, kada je pogodio sa bijele tačke.

Olimpic je došao do vrlo važna tri boda u pokušaju da izbore opstanak. Vukovi su sa 3:0 savladali Borac, koji je porazom još više zakomplikovao svoj status u ligi. Muharemović je doveo domaćina u vodstvo u 28. minuti, a nakon crvenog kartona Raspudiću u 55. minuti, Olimpic je postigao još dva gola, preko Anđušića i Uzelca.

Slavija je protiv Drine u Zvorniku u samom finišu došla do vrijednog boda. Drina je povela u 42. minuti preko Čulibrka, a poravnao je Pusara u 89.

Remije bez golova odigrali su Mladost i Vitez, te Travnik i Rudar.

Kolo će biti kompletirano sutra mečevima Slobode i Radnika, te Širokog Brijega i Zrinjskog.

subota, 5. marta:

Drina - Slavija 1:1
Mladost - Vitez 0:0
Olimpic - Borac 3:0
Travnik - Rudar 1:0
Velež - Željezničar 0:1
Sarajevo - Čelik 2:1

nedjelja, 6. marta:
Sloboda - Radnik (15.00 sati)
Široki Brijeg - Zrinjski  (17.00 sati)

tabela-premijer-liga

Tabela nakon šest odigranih utakmica 20. kola