AUTO-MOTO

PROVOKACIJE NE PRESTAJU Prišao Volkswagenovom automobilu kako bi instalirao "prevarantski softver"

Ismijao nedavnu aferu oko dizel motora

Aj. B.

3.3.2016

Ovogodišnji sajam automobila u Ženevi nije mogao proći bez incidenata. Jedan saljivdžija se pojavio na bini prilikom predstavljanja novog Volkswagenovog modela Up!, te je pred svima "pokušavao instalirati" novi prevarantski softer. Naravno, radi se o aluziji na nedavnu aferu oko dizel motora, kada je njemački gigant povukao milione vozila jer je otkrivenu da su imali softer koji je prikrivao prave rezultate.

Onaj aktivista, obučen kao mehaničar, je kazao da ima novi softver koji se ne može otkriti.

“Izvinjavam se, ali pripremio sam novi prevarantski softverski uređaj, koji niko neće moći da otkrije i sad ću da ga instaliram”, rekao je nezvani gost i sagnuo se ispod prednjeg dijela vozila, uprkos pokušajima prezentera da ga spriječi u tome.

“Hvala, ali ovo je savršeni automobil i nema potrebe da se popravlja”, pokušao je da se našali zvaničnik Volkswagena koji je predstavljao model prisutnim novinarima.

U trenutku dok ga je obezbjeđenje odvodilo sa bine, aktivista je uspio da doda kako je za postavljanje softverske sprave dobio odobrenje od prvog čovjeka kompanije, Matthias Muller, koji mu je rekao da je to u redu, pod uslovom da ne budu otkriveni.