KULTURA

Održan koncert Rumunskih muzičara u Trebinju

Povodom dvadeset godina diplomatskih odnosa BiH i Rumunije

P. M.

2.3.2016

U Muzeju Hercegovine u Trebinju, večeras je, povodom obilježavanja dvije decenije od osnivanja diplomatskih odnosa između Rumunije i BiH održan koncert rumunskih muzičara – soprana Irine Jordačesku i gitariste Bogdana Mihailesku.

Publika u Trebinju, na koncertu pod nazivom "Ljubavne pjesme", imala je priliku da čuje popularne operske arije – engleske, italijanske, njemačke, od baroka do modernog doba.

Prema riječima ambasadora Rumunije u BiH Filipa Teodoreskua, koji je prisustvovao koncertu, ovaj kulturni događaj simbolična je potvrda prijateljskih i bliskih odnosa umjetničkih i kulturnih krugova BiH i Rumunije, ali i potvrda veoma dobre saradnje između Ambasade Rumunije u BiH i gradske administracije Trebinja, Akademije likovnih umjetnosti Trebinje.

"Prvi događaj obilježavanja 20 godina diplomatskih odnosa BiH i Rumunije održan je jučer u Sarajevu, a zbog toga što sam prilikom moje prijašnje posjete vidio koliko je ovaj grad divan, odlučio sam da drugi događaj bude u Trebinju“, rekao je Teodoresku, dodavši da su u Trebinju nastupili  vrhunski, svjetski  umjetnici iz Rumunije.

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Nedjeljko Ćebedžija rekao je da je ovo početak plodonosne saradnje između grada Trebinja i Rumunije, te najavio održavanje ekonomskog foruma, koji će učvrstiti prijateljske odnose Trebinja i spomenute zemlje.