CRNA HRONIKA

Teška saobraćajna nesreća na isključnoj petlji Lašva kod Bilješeva, povrijeđeno pet osoba

Pričinjena velika materijalna šteta

Az.Salihbegović - D. Pa.

2.3.2016

U večernjim satima oko 18 i 30 sati na dionici autoputa A1 na isključnoj petlji Lašva kod Bilješeva dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je prema prvim informacijama povrijeđeno pet osoba.

U sudaru su učestvovali vozilo golf 2 i mercedes karavan. Na vozilima je pričinjena velika materijalna šteta ,a vozilo mercedes od siline udara okrenulo se u suprotni pravac autoputa.

Uzrok nesreće još nije poznat. Odmah po dojavi o nsreću na mjesto događaja upućene su patrole PS Kakanj, vozila hitne pomoći, te profesionalni vatrogasci iz Kaknja koji su i pomogli u zbrinjavanju nastradalih. Dionica autoputa nije bila u prekidu osim smanjenja brzine za sva vozila.

U nesreći su teže tjelesne povrede, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica, zadobili M.B. rođen 1993. godine iz Busovače, A.B. rođen 1970. godine također iz Busovače, S.B. rođen 1989. godine iz Zenice, I.S. rođen 1962. godine iz Kaknja i F.S. rođen 1968. godine također iz Kaknja.

Prema riječima dežurnog iz operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, povrede nisu životno ugrožavajuće.