LIFESTYLE

MONSTRUOZNOST BEZ PREMCA Silovao, sjekao i mljeo prostitutke a potom ih bacao svinjama?!

Osuđen na doživotnu robiju

J.K.

25.2.2016

Robert Pickton, poznatiji kao Vili, sjekao je i mljeo svoje žrtve, uglavnom prostitutke i narkomanke, a zatim bi njihove ostatke bacio svinjama. On je ovih dana objavio memoare, o čemu smo ste već mogli čitati na "Avazovom" portalu a zgrožene porodice žrtava tražile su da se knjiga povuče iz prodaje. U nastavku donosimo pojedinosti o monstruoznom ubici i njegovim ubistvima.

Između 1995. i 2001. godine, serijski ubica Robert “Vili” Pickton ubio je barem šest žena u Kanadi. Sve žene bile su poznate zavisnice od droge i prostitutke iz zloglasne vankuverske četvrti “Low Track”.

Pickton bi pokupio žrtvu na ulici, a namamio bi ih drogom i novcem. Potom bi ih odveo na svoju farmu svinja gdje bi ih silovao, a zatim zadavio ili upucao. Ali to nije bio kraj Vilijevog zločiina. Njihova tijela bi zatim raskomadao u svojoj klanici i njihove ostatke davao svinjama da ih pojedu.

Dok konačno nije uhvaćen, iz te četvrti je nestalo više od 60 žena, a nakon istrage Pickton je optužen za ubistvo njih 27, ali je na kraju osuđen samo za ubistvo njih šest.

Pickton od 2007. godine izdržava doživotnu zatvorsku kaznu, a ovih je dana šokirao javnost, naročito porodice žrtava nakon što je objavio svoju knjigu memoara. Objavio je sam u elektro izdanju na “Amazonu”, a nakon što su zgrožene porodice reagovale, “Amazon” je knjigu povukao iz prodaje.

Pickton se, prije nego što je postao serijski ubica, obogatio od biznisa sa farmom svinja, odnosno obogatio se od svog porodičnog biznisa, ali je vremenom posao skoro potpuno zanemario i završio je tako da je tek povremeno svinjsko meso i svinjske proizvode prodavao komšijama.

svinja

Foto: A. Nalbantjan

Kanadska policija je 1999. godine dobila dojavu da Pickton i njegova braća u zamrzivačima drže ljudsko meso, ali uprkos tome što su dobili policijski nalog za pretraživanje nikada ga nisu obavili, objavio je express.hr.

Početkom februara 2002. godine Pickton je uhapšen nakon što je policija zbog držanja oružja pretražila farmu i našla stvari koje su pripadale jednoj od nestalih žena. Zatim je sud izdao novi nalog za pretragu, pa su tako pronađeni posmrtni ostaci nekih žrtava, poput lobanja koje su bile isječene na pola, a u kojima su se nalazili ostaci ruku i nogu.

Pronađeno je 33 različitih DNK uzoraka, zubi, kao i djelići krvave odjeće koja je pripadala žrtvama. Policija je pronašla i nekoliko pištolja i vibratora.

Dok je bio u pritvoru Pickton je ispričao prikrivenom policajcu koji je glumio zatvorenika, koji je dijelio ćeliju sa njim, da je želio da ubije još jednu ženu kako bi broj svojih žrtava zaokružio na 50, čime je priznao da je počinio čak 49 ubistava.

Policija je to priznanje snimila skrivenom video kamerom, a snimak je kasnije na sudu poslužio kao dokaz na suđenju koje je počelo 30. januara 2006. godine.

zrtve

Nesrećne žrtve (Foto:Vancouver Police Dept)

Zbog dokaza koji su bili uništeni, s obzirom na to da je sa tijelima žrtava hranio svinje, a prema nekim iskazima osim što bi ih raskomadao, Pickton bi ih i samljeo, međutim mogao je da se brani da nije kriv, pa je tako na kraju osuđen samo za ubistvo 6 pronađenih žrtava.

Zbog ovog slučaja kanadska policija i pravosuđe dobili su brojne kritike jer nisu reagovali ranije, prije svega zbog toga što prvi put kada su imali priliku nisu pretražili Picktonov posjed, a i ostali su prilično inertni nakon nestanka brojnih žena blizu mjesta gdje je živeo Pickton.

Porodice stradalih žena nikada nisu mogli da ih sahrane jer njihovih tijela nema, a nakon objave da Pickton objavljuje knjigu pa su porodice prve digle glas. Amazon je tolikom brzinom povukao njegove memoare iz prodaje da se u par sati dok je knjiga bila u prodaji na njihovom webu nije prodao nijedan primjerak.