NOGOMET

ŠESNAESTINA FINALA EVROPSKE LIGE United na Old Traffordu brani ponos

Niz zanimljivih mečeva

H. K.

25.2.2016

Niz zanimljivih mečeva donosi večerašnji program šesnaestine finala Evropske lige, drugog najjačeg klupskog takmičenja Starog kontinenta.

U prvim utakmicama činilo se da će Mančester junajted bez problema proći kroz danski izazov zvani Midtjland. Brukanju slavnog kluba s Old traforda nema kraja. 

Najveće poniženje

Pored toga što ove sezone u Premijer ligi ne mogu da se sastave, puleni Luisa van Gala (Louis Van Gaal) doživjeli su u Danskoj jedno od najvećih poniženja u historiji. Bolji je bio Midtjland (2:1), klub koji je osnovan 1999. godine. 

Holandski stručnjak možda je otpjevao i svoju "Labudovu pjesmu" na klupi "Crvenih đavola". A kompletan utisak za engleskog predstavnika bio bi još porazniji da na golu nije bilo vrlo, vrlo raspoloženog Serhija Romera (Romero). 

evropa-25

Drugi engleski predstavnik Liverpul  na svom terenu dočekuje njemački Augzburg, a prvi susret završen je bez pobjednika, sa 0:0. Bitno je napomenuti da Liverpul u nedjelju na Vembliju igra finale Liga kupa protiv Mančester sitija pa se postavlja pitanje koji će sastav izvesti Jirgen Klop (Jurgen Klopp) na teren.

Njemački trener imat će prilliku da osvoji prvi trofej na klupi legendarnog kluba s Enfilda. 

- Nedjelja mi nije u mislima. Samo smo koncentrirani na Augzburg, koji je ostvario odlične rezultate u grupnoj fazi. Na moje iznenađenje, mnogo su jak tim, što su pokazali na domaćem terenu - kazao je Klop.

Male šanse

Od ostalih susreta, treba izdvojiti Lacio našeg Senada Lulića, koji na Olimpiku dočekuje turskog velikana Galatasaraj. Rimljani su uspjeli izvući remi u Istanbulu (1:1) pa se italijanski klub sa pravom nada osmini finala.

Drugi naš internacionalac Srđan Grahovac ima, nažalost, male šanse da se plasira dalje s Rapidom. Bečki klub doživio je u prvom susretu potop od Valensije od 0:6.  

Lacio dovodi Imobilea

Iako imaju realne šanse za plasman u osminu finala Evropske lige, navijači Lacija gledaju očajan fudbal svojih ljubimaca.

Rimski list "Corriere dello Sport" javlja da je prva meta predstojećeg Čiro Imobile (Ciro Immobile). Napadač koji se nije najbolje snašao ni u Dortmundu ni u Sevilji, morao se vratiti na Čizmu u nadi da će oživjeti svoju karijeru i vratiti je na pravi put, zbog čega ponovo nosi dres Torina.