KUĆNI LJUBIMCI

Saznajte je li bostonski terijer savršen pas za vas?

Veseli, ali i otmjeni

Autor:(Dž. Č.)

16.2.2016

Bostonski terijeri su lijepi psi, no to nije njihova jedina kvaliteta – također su vrlo druželjubivi.

Odlični su kao porodični psi

Veseli i gotovo uvijek dobro raspoloženi, bostonski terijeri su kao stvoreni za porodicu. Vrlo su društveni i dobro se slažu sa svima, čak i sa strancima, drugim životinjama i djecom, prenosi tportal.

Puni su ljubavi

Ako volite pse koji se maze i žele vam dodirom dati do znanja da ste njihov omiljeni čovjek, bostonski terijeri su definitivno za vas. Iako imaju puno energije, slatki terijeri znaju kako se izležavati pokraj ili u krilu svog vlasnika.

Imaju zanimljive pretke

Bostonski terijeri nastali su u američkom gradu Bostonu u Massachusettsu. Preci su im bili izumrla pasmina engleskog terijera i bijeli buldog. Mješanac buldoga i engleskog terijera od kojeg svi bostonski terijeri vuku korijene zvao se Judge.

U pitanju su zgodni psi

Iako pitanje je li bostonski terijer zgodan ili ne uvelike ovisi o ukusu, ne može se poreći da im najčešća crno-bijela boja krzna sliči na večernje odijelo, što ih čini vrlo otmjenima. Naravno, bostonskih terijera ima i u smeđe-bijeloj varijanti.

Vole biti u centru pažnje

Bostonski terijeri su rođeni komičari i uživaju kad uspješno zabavljaju svoju okolinu. Vole se glupirati i ništa im nije draže nego kad su sve oči uprte u njih.