GLOBUS

KRVAVA OSVETA Automobilom pregazio tinejdžera i otkinuo mu ruku zbog ukradenih patika

Nesvakidašnja scena nasilja

N. K.

14.2.2016

Zachary Sam (17) ostao je bez jedne ruke nakon što ga je pregazio Philippe Pierre (39), kojeg je pokrao, a ova nesvakidašnja scena nasilja odigrala se prije nekoliko dana u Bruklinu.

Naime, Sam je putem interneta od Pierrea kupio patike, a kada su se našli da bi izvršili primopredaju čovjek je, umjesto ugovorenih 190 dolara, tražio da mu tinejdžer isplati čak 490 dolara što je Sama razbjesnilo.

Sve se ovo odigralo u Pierreovom automobilu, a kako tinejdžer nije uspio da se nagodi, izvukao je pištolj i zahtijevao da mu Pierre da kesu s patikama, a da ne uzme ni cent.

Na videu se vidi kako Sam izlazi iz automobila s kesom u rukama i lagano prelazi na drugu stranu ulice dok "prodavač" automobilom odlazi u drugom pravcu.



Nekoliko sekundi kasnije Pierre okreće svoj džip i namjerno se zalijeće na tinejdžera koji pokušava da pobjegne.

Nesreća je bila toliko strašna da je sedamnaestogodišnjaku otkinuta ruka, ali, iako teško povrijeđen, Sam je ustao i počeo da bježi od gnjevnog Pierra ostavljajući za sobom i kesu i pištolj.

Svjedoci su odmah pozvali policiju, a ranjeni Sam je ubrzo pao u nesvijest zbog obilnog krvarenja te je hitno prebačen u bolnicu gdje se oporavlja.

Pierre je osumnjičen za pokušaj ubistva i nalazi se u pritvoru, dok Sama terete za pokušaj teške krađe.