SPORT

DAMIR HADŽOVIĆ: U Zagrebu ću pokazati da su Bosanci pravi ratnici

Uoči prvog nastupa u UFC-u

Al. B.

14.2.2016

Damir Hadžović, Goraždanin s adresom u glavnom gradu Danske Kopenhagenu, ostvario je svoj san i čeka prvu borbu u UFC-u (Ultimate Fighting Championship) 10. aprila u Zagrebu. Bosanskog Bombardera u njegovom debiju čeka Rus Mairbek Taisumov, MMA borac sa 24 pobjede i pet poraza u svojoj karijeri. 

- Jedva čekam prvu borbu. Zagreb je blizu pa se nadam da će me gledati mnogo Bosanaca i Danaca i poručujem im da vjerujem u pobjedu. Želim pokazati da su Bosanci, gdje god, kad god, pravi ratnici - kaže Hadžović u razgovoru za "Avaz".

Hadžović je rođen 1986. u Goraždu. Sa majkom, mlađim bratom, dedom i nanom, kao šestogodišnjak, zbog rata je otišao u Dansku. U martu prošle godine postigao je svoj najveći uspjeh kada je na 66. izdanju “Cage Warriors Fighting Championshipa” nokautirao Engleza Džona Megvajer (John Maguier). 

Član je najboljeg danskog MMA kluba Rumble sports, tako je postao prvi borac koji je, nakon 27 borbi, nokautirao Megvajera. 

- Nikada nisam ni pomislio da ću biti na ovom nivou, ali korak po korak, stigao sam u vrh. Volio bih zahvaliti svom ocu i majci što su me uvijek podržavali, jer je život lakši kad imaš roditelje koji ti pomažu da ostvariš svoj san – ističe Hadžović.

Ponosan na oca Senada

Hadžović je posebno ponosan na oca Senada.

- U svijetu sporta ne mogu reći da imam nekog uzora, ali mi je u životu to svakako moj otac Senad. Ponosan sam što je cijeli rat proveo u Goraždu i što je, zajedno s ostalim ljudima, učestvovao u odbrani grada iz kojeg se nije moglo izaći niti u njega ući. Zato je to grad heroja, u kojem se uvijek osjećam kao kod kuće - ističe mladić, koji nastavlja očevu borbu za domovinu, ali na drugi način.